Pirítósra való kence, tojásból. Mindig kicsit másképp készül, annak függvényében, épp mi van itthon. Mutattam korábban juhtúrós változatot, sajtos változatot, meg a nagy kedvencet, a zsidó tojást (ami nálunk szalonnával készül), ez most szardellás, kapribogyós.
Hozzávalók:
4 főtt tojás
1 kis fej salotta hagyma, aprítva
5-6 dkg ementáli sajt
1 evőkanál apró kapribogyó
2-3 szardella filé
1-2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál mustár
frissen őrölt bors
4 főtt tojás
1 kis fej salotta hagyma, aprítva
5-6 dkg ementáli sajt
1 evőkanál apró kapribogyó
2-3 szardella filé
1-2 evőkanál olívaolaj
1 kiskanál mustár
frissen őrölt bors
A szardellafilét és a kapribogyót leöblítem, hogy veszítsenek sósságukból. A megpucolt, negyedelt főtt tojást a többi hozzávalóval késes robotgépbe teszem és nem túl finomra darálom (pulzáló gombnyomással). Megkóstolom, és ha kell, igazítok az ízén. Pirítósra kenve a legjobb, de pld. piros kaliforniai paprikába töltve sem utolsó.