2013. május 30.

Töltött, sült batáta


Az tavalyi szezon utolsó batátáiból egy igazán laktató és finom reggelit készítettem, egy olyan napon, mikor tudtam, hogy ebédre nincs esély, a vacsora meg messze van. Nem is voltunk éhesek estig.

Hozzávalók fejenként:
1 közepes méretű batáta
diónyi krémes brindza  (vagy erdélyi burduf túró)
fél paradicsom
1 vastagabb szelet bacon
pár szál snidling

A batátát megmosom, majd 200 fokos sütőben (vagy Actifryban), 20-25 perc alatt, héjában megsütöm. Közben apróra felkockázom a bacont, egy serpenyőben kisütöm a zsírját és hagyom kicsit megpirulni, de nem sütöm csontszárazra. A paradicsomot kimagozom, felkockázom, a snidlinget felaprítom. 
Ha megsült a batáta, hosszában bemetszem, kicsit megnyitom, a nyílásba megágyazok a brindzával, majd ráhalmozom a bacon és paradicsom kockákat. Megszórom snidlinggel és kész! Az édes és sós, a krémes és ropogós együtt, a snidling üde íze…hmmm…
(én petrezselyem zöldet is rágtam hozzá)

3 megjegyzés:

Katalin írta...

De guszta. Én sajnos még nem ettem batátát :(

eva potocka írta...

Isteni receptek, imádom az édeskrumplit, én csak így nevezem :) Könnyen emészthető, diétázókak, mint nekem kötelező :) Természetes a fűszer módjával :( Bors helyettesíthető gyömbérrel,gyulladás csökkentő,pedig enyhén csípős......


eva potocka írta...

Isteni receptek, imádom az édeskrumplit, én csak így nevezem :) Könnyen emészthető, diétázókak, mint nekem kötelező :) Természetes a fűszer módjával :( Bors helyettesíthető gyömbérrel,gyulladás csökkentő,pedig enyhén csípős......