Az
tavalyi szezon utolsó batátáiból egy igazán laktató és finom
reggelit készítettem, egy olyan napon, mikor tudtam, hogy ebédre nincs esély, a
vacsora meg messze van. Nem is voltunk éhesek estig.
Hozzávalók fejenként:
1 közepes méretű batáta
diónyi krémes brindza (vagy erdélyi burduf túró)
fél paradicsom
1 vastagabb szelet bacon
pár szál snidling
A batátát megmosom, majd 200 fokos
sütőben (vagy Actifryban), 20-25 perc alatt, héjában megsütöm. Közben apróra
felkockázom a bacont, egy serpenyőben kisütöm a zsírját és hagyom kicsit
megpirulni, de nem sütöm csontszárazra. A paradicsomot kimagozom, felkockázom,
a snidlinget felaprítom.
Ha megsült a batáta, hosszában bemetszem, kicsit
megnyitom, a nyílásba megágyazok a brindzával, majd ráhalmozom a bacon és
paradicsom kockákat. Megszórom snidlinggel és kész! Az édes és sós, a krémes és
ropogós együtt, a snidling üde íze…hmmm…
(én petrezselyem zöldet is rágtam hozzá)