…avagy caprese csirkemell. Újév napján még csak malacot,
de január másodikán már csirkét is ehetünk. Az ünnepek utánra jól jön valami
könnyű, de mégis tartalmas és színes:-)
Ez nagyjából harminc perces fogás, amit az év első munkanapját letudva is gyorsan összedobhatunk.
Ez nagyjából harminc perces fogás, amit az év első munkanapját letudva is gyorsan összedobhatunk.
Hozzávalók 4 főre:
2 db csirkemell filé, vagy 1 csirkemell kicsontozva
szeletelt, füstölt bacon
mini mozzarella golyók
1 paradicsom, felszeletelve
só, frissen őrölt bors
porrá őrölt szárított paradicsom
vaj (vagy olívaolaj) a sütőtál kikenéséhez
Ameddig felmelegszik a sütő 200 C-fokra, a csirke mellet
csíkokra vágom, sózom, borsozom és meghintem porított szárított paradicsommal,
amit előszeretettel használok fűszerként (akinek nincs, kenje meg a csirkemell
csíkokat egészen kevés paradicsom sűrítménnyel. Az extra paradicsom íz jól jön,
mert ilyenkor a friss paradicsom nem igazán ízes…). Mindegyik húscsíkba teszek egy
kis golyó mozzarellát, baconnal körbetekerem, és paradicsom szeletek közé téve a kivajazott
sütőtálba, 20 perc alatt megsütöm.
Bazsalikom levéllel díszítve, diétázóknak zöld salátával, nem diétázóknak tejszínes krumpli-,
vagy paszternák pürével tálalom.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.