2013. január 2.

Mozzarellás, paradicsomos csirkemell


…avagy caprese csirkemell. Újév napján még csak malacot, de január másodikán már csirkét is ehetünk. Az ünnepek utánra jól jön valami könnyű, de mégis tartalmas és színes:-)
Ez nagyjából harminc perces fogás, amit az év első munkanapját letudva is gyorsan összedobhatunk.

Hozzávalók 4 főre:
2 db csirkemell filé, vagy 1 csirkemell kicsontozva
szeletelt, füstölt bacon
mini mozzarella golyók
1 paradicsom, felszeletelve
só, frissen őrölt bors
porrá őrölt szárított paradicsom
vaj (vagy olívaolaj) a sütőtál kikenéséhez

Ameddig felmelegszik a sütő 200 C-fokra, a csirke mellet csíkokra vágom, sózom, borsozom és meghintem porított szárított paradicsommal, amit előszeretettel használok fűszerként (akinek nincs, kenje meg a csirkemell csíkokat egészen kevés paradicsom sűrítménnyel. Az extra paradicsom íz jól jön, mert ilyenkor a friss paradicsom nem igazán ízes…). Mindegyik húscsíkba teszek egy kis golyó mozzarellát, baconnal körbetekerem, és paradicsom szeletek közé téve a kivajazott sütőtálba, 20 perc alatt megsütöm. 


Bazsalikom levéllel díszítve, diétázóknak zöld salátával, nem diétázóknak tejszínes krumpli-, vagy paszternák pürével tálalom.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.