2008. március 3.

Ping kínai étterem Budapest, Moszkva tér

Péntek este voltam vendégük négy gasztroblogger kolleginával karöltve és régen fordult elő, hogy a pincérnek keljen halkan figyelmeztetni, hogy záróra…
Hét elején foglaltattunk asztalt és azt kaptuk, amit kértünk. Az étlapról nehéz volt a választás, mert az zavarba ejtően hosszú. Végül a következőket ettük:

Savanyú-csípős leves
Kukoricaleves csirkehússal
Pirított rizs tojással
Tavaszi tekercs

Édes-savanyú csirkehús falatok

Sertéshús vöröshagymával

Csirkehús gong-bao módra

Currys marhahús vegyes zöldséggel

Illatos-omlós kacsahús csípős salátával

Tintahal zöldséggel

“Nyolc kincs”hun-ton vaslapon csípősen

Sült alma és banán mézzel

Csoportos szavazás alapján az édes-savanyú csirkefalatok és a “nyolc kincs” bizonyult a legfinomabbnak, nekem ízlett a tintahal és az illatos-omlós kacsa is, a currys marhahús rendben volt, a tavaszi tekercs hatalmas, ám tölteléke íztelen, a többi étel túlságosan egyenízű és számomra túl sós.
Áraik szolidak, a kiszolgálás szívélyes, bár jobban örültünk volna egy „echte” kínai pincérnek, mert saját bevallása szerint 3 napja ott dolgozó magyar pincérünk kedvessége ellenére nem tudta megmondani a kihozott ételekről, melyik micsoda. Fizetéskor, a ház ajándékaként kaptunk egy kistányérnyi finom édes narancsot és gyűszűnyi rizsbort. A jó társaságnak köszönhetően kellemes estét töltöttünk együtt. Megismételjük (de nem a Ping-ben...)!

Az étterem látogatás időpontja: 2008 március. A bejegyzés az étterem akkori teljesítményét tükrözi , amely azóta változhatott.

2 megjegyzés:

Tara írta...

Épp most fogok tőlük házhozszállítást kérni... már régóta járunk hozzájuk enni és mindig nagyon elégedettek voltunk. Nekünk mindig egy kedves kínai lány pincér jutott, aki nagyon figyelmes volt minden alkalommal.
Azért is szeretjük ezt az éttermet, mert vegetáriánusok vagyunk és így is mindig találunk finomságokat magunknak és valóban frissen készítik az ételeket, omlós minden. Össze sem hasonlítható egy (akár jól főző) kínai büfé ízeivel.

Névtelen írta...

Mi egyszer kipróbáltuk és nagyot csalódtunk. Ha rendelünk akkor mindig a Sinci konyhájától szoktunk. Őket mindenkinek csak a ajánlani tudom. Hatalmas mennyiség, gyors kiszállítás, megfizethető ár, ajándékok, kedvezmények.