2008. március 4.

Jolly Joker tortácskák

Szeretem, ha lapul a mélyhűtőben egy csomag leveles tészta, mert bármilyen alkalomra készülhet belőle finomság, amit mint Jolly Jokert, bármikor asztalra lehet varázsolni a család vagy a betoppanó vendégek számára. Jó töltve, édesen, sósan, hajtogatva, tekerve, vagy alapnak, hűtőürítési akcióknál. Kétfélét szoktam venni (na jó, hármat), a Plus-ban kaphatót hasénak, mert az nemcsak nyújtva van, de fel is van darabolva, szeretem még a Marathon márkájút is (ez is készre nyújtott) és néha veszek Tante Fannyt, bár azt ritkán kapok ott, ahol vásárolni szoktam.

Tegnap leveles tortácskákra támadt kedvem, a „lássuk, mi van a hűtőben” töltelékkel.

Amiből készültek:
1 csomag Marathon leveles tészta (500 g)
1 doboz (250g) látszólag kényszerérett, mégis meglepően jóízű koktél paradicsom
pácolt mini mozzarella
15 dkg kékpenészes sajt
fekete olivabogyó
1 szelet füstölt, főtt sonka
frissen őrölt bors

A leveles tésztát előkészítem: kiveszem a csomagból, széthajtogatom, majd kibélelem vele a sütőformákat (szárazon, mert amúgy sem ragadnak oda) és rápakolom tetszés szerint a „töltelékeket”. Ideális esetben előző este kiveszem a fagyasztóból, átköltöztetem a hűtőszekrénybe és másnapra kienged, de készült már SOS céllal, fagyasztott alapanyagból, úgy is működik. A mostani választék:

koktél paradicsomos – olivás – mozzarellás,

koktél paradicsomos – kéksajtos és koktél paradicsomos – sonkás – mozzarellás változat.

A maradékokból hasé készült, ami talán még jobb, mind a tortácska.

Betolom az előmelegített, 250 fokos sütőbe és kb 15-20 perc alatt készre sütöm. Langyosan, egy pohár borral a legfinomabb.

(A napokban leveles tésztás front lehetett a gasztrobloggerek körében, mert másoknál is készült belőle fogás)

Nincsenek megjegyzések: