2008. március 6.

Gasztro-Darwin díj – Knorr Ízbomba


Ezennel kiosztom a magam gasztro Darwin-díját a Knorr Ízbombáknak.

A cég honlapján ezt olvasom:
A Knorr-nál azt szeretnénk, hogy az étkezés bárhol, bármikor élmény legyen. Miért ne lehetnének a hétköznapok ételei éppen olyan ínycsiklandóak és változatosak, mint a különleges alkalmakra készítettek?”

Szép gondolat, egyetértek és én is azon vagyok!
A különbség annyi, hogy ha én valamiben pirított hagymás ízt akarok érezni, pucolok egy fej hagymát és megpirítom. Ha fokhagyma ízt akarok érezni, pucolok egy gerezd fokhagymát és fokhagymanyomóval belenyomom az ételbe. Ha petrezselymes ízt szeretnék, friss petrezselymet aprítok, ha nincs, a fagyasztómban mindig van fagyasztott, Édesanyám kertjéből. (meg kapor, bazsalikom, rozmaring, tárkony, stb) de semmiképpen nem morzsolok bele 2 ujjal egy kocka „ízbombát”, még ha nem is robbanásveszélyes!

Nézzük mi van pld. a petrezselyem Ízbombába, mennyiségi csökkenési sorrendben, mert így kötelező feltüntetni az élelmiszereken: só, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium gualinát, dinátrium-inozinát), cukor, növényi zsír, burgonyakeményítő, tejcukor, maltodextrin, petrezselyem levél (4%!!!), aromák, spenótpor, zellergyökérpor, fűszerek, étkezési sav (citromsav).

Köszönöm, nem kérem!

11 megjegyzés:

Fűszeres Eszter alias Fűszer és Lélek írta...

Ezzel is egyet kell értenem. :-)

cserke írta...

Szintén.
Ez a másik, amitől harapok.

max írta...

Mééér? csak morzsolni kell, és ott a "frissss" bazsalikom/petrezselyem/fokhagyma íz!!!
Ti nem is hisztek az ilyen varázsdolgokban? hahhh, én sem:-))
Tökéletes, ez is nyert, lassan lehetne csinálni kategóriákat, mint az oscar-nál!!

gabojsza írta...

:-)))

Sajtkukac írta...

Mélyen egyetértünk és továbbra sem értjük miért könnyebb kicsomagolni egy "ízbombát" a papírjából, mint egy fokhagymáról lehúzni a héját, stb.
A témába vágó cikkeket találhattok a honlapunkon, várunk szeretettel!

Sajtkukac

Mamma írta...

Szólhatna valaki a Knorrnak, hogy olvassanak több gasztroblogot! Akkor talán főzni is megtanulnak:-DDD

BeckZsu írta...

Teljes egyetértésem:)) Lehet, hogy szégyen, de először mindössze két napja álltam meg ezek előtt a boltban, és kiolvastam. Pedig már mióta megy a reklám! Rájöttem, nem tévedtem, hogy nem érdekelt.

Dalit írta...

Most jöttem rá, hogy ezek szerint csak ünnepnapon szabad fokhagymát pucolnom. Úgy látszik, hétköznap mégse foglalkozhat egy rendes asszony ilyennel.

piszke írta...

Lemaradtam.nálam is ez az értelmetlenség csúcsa.de van még egy titkos tartalék hülyeség!

merci írta...

nekem pl pont ez az egyik vesszőparipám :)

Manóka :) írta...

kiakadtam! a mai ízbomba reklámban, amit láttam, már úgy hirdetik, hogy 'ha egyszer kipróbálta, akkor SOHA TÖBBÉ nem tudja majd kihagyni az ételéből' .....áááááááá!!!!