2008. március 6.

Gasztro-Darwin díj – Knorr Ízbomba


Ezennel kiosztom a magam gasztro Darwin-díját a Knorr Ízbombáknak.

A cég honlapján ezt olvasom:
A Knorr-nál azt szeretnénk, hogy az étkezés bárhol, bármikor élmény legyen. Miért ne lehetnének a hétköznapok ételei éppen olyan ínycsiklandóak és változatosak, mint a különleges alkalmakra készítettek?”

Szép gondolat, egyetértek és én is azon vagyok!
A különbség annyi, hogy ha én valamiben pirított hagymás ízt akarok érezni, pucolok egy fej hagymát és megpirítom. Ha fokhagyma ízt akarok érezni, pucolok egy gerezd fokhagymát és fokhagymanyomóval belenyomom az ételbe. Ha petrezselymes ízt szeretnék, friss petrezselymet aprítok, ha nincs, a fagyasztómban mindig van fagyasztott, Édesanyám kertjéből. (meg kapor, bazsalikom, rozmaring, tárkony, stb) de semmiképpen nem morzsolok bele 2 ujjal egy kocka „ízbombát”, még ha nem is robbanásveszélyes!

Nézzük mi van pld. a petrezselyem Ízbombába, mennyiségi csökkenési sorrendben, mert így kötelező feltüntetni az élelmiszereken: só, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium gualinát, dinátrium-inozinát), cukor, növényi zsír, burgonyakeményítő, tejcukor, maltodextrin, petrezselyem levél (4%!!!), aromák, spenótpor, zellergyökérpor, fűszerek, étkezési sav (citromsav).

Köszönöm, nem kérem!