2020. május 25.

Jégnyalóka bodzaszörpből



Jégkrémnek mégsem hívhatom, mert semmi krémes nincs benne, ez kérem a legbodzásabb, leghűsítőbb nyalóka, amit valaha kóstoltak J
Bodzaszörpből készült, hűsítő jégnyalóka, amit fél szelet (bio) citrommal tettem érdekesebbé (ez akár el is hagyható, vagy cserélhető eperre, vagy bármilyen más gyümölcsre).

Hozzávalók:
higított bodzaszörp
jégkrém készítő forma
kezeletlen héjú citrom, szeletelve

A vízzel higított, ám az üdítőnél egy fokkal édesebbre hagyott bodzaszörpöt beleöntöm a jégkrém formákba, amibe előzőleg tettem egy-egy fél citromszeletet. beleállítom a nyeleket, majd néhány órára mélyhűtőbe teszem. Ha megfagyott, a formából kivéve élvezem a hűsítő nyalánkságot.