Ahogy telik az idő, egyre kevésbé kívánom a
húst. Én, aki bármikor szívesen betoltam egy 20 dekás marha steaket, most ott
tartok, hogy max. 1 falatot kóstolok ÉP steakjéből, annak is a jobban átsült
végéből. Nem kívánom már a rozé kacsamellet, de a félig nyers tonhalsteaket
sem. Annál szívesebben eszem a zöldségekből készült mindenfélét és bár egyhamar
vega sem leszek, sokkal több zöldséget eszem, mint eddig bármikor. Az alábbi
fasírtot is bármikor szívesen, akár hidegen, akár melegen. Irodai ebédnek,
útravalónak is bármikor bevethető.
Hozzávalók:
1 saláta cukkini, reszelve
1 nagyobb édesburgonya hámozva, reszelve
1 sárgarépa hámozva, reszelve
1 közepes méretű, apróra vágott vöröshagyma
5 g szárított barna csiperke gomba, porítva
2 gerezd fokhagyma, reszelve
2 egész tojás
25 dkg reszelt (edámi) sajt
1 dl kuszkusz (nem kell megfőzni!)
2-3 evőkanál chia mag
só, bors, curry, ízlés szerint
A lereszelt zöldségeket – cukkinit,
édesburgonyát, sárgarépát egy tálban összekeverem az apróra vágott
vöröshagymával és a zúzott fokhagymával, a porított szárított
gombával, a két egész tojással, reszelt sajttal, chia maggal és a kuszkusszal.
Sózom, borsozom, fűszerezem curry porral és alaposan összedolgozom.
3-4 centi átmérőjű golyókat formázok a
masszából, sütőpapíros tepsire sorakoztatom, majd előmelegített sütőben 180
Celsius-fokon kb fél óra alatt aranybarnára sütöm.
Tankó Enikő receptje adta az ötletet.
A szárított gombáért köszönet a CHEF
gombának!
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még
nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.