2020. június 29.

Könyvajánló: Szabó Adrienn – Magyar superfood



Mi jut eszedbe a superfood kifejezés hallatán? Nekem is - mint sokaknak - elsősorban a chia mag, a quinoa, a goji bogyó, meg az avokádó az első gondolatom, és kevesen tudják, hogy a vargánya, a rizs, az amaránt, vagy a padlizsán szintén igazi szuperélelmiszerek, ráadásul itthon is megteremnek.

A könyv szerzője - Szabó Adrienn gyakorló dietetikus és elkötelezett természetvédő - nem kevesebbre vállalkozott, minthogy összegyűjtse a hazánkban fellelhető zöldségeket, gyümölcsöket, gabonaféléket és olajos magvakat, melyek szupererővel rendelkeznek, így méltán viselhetik a magyar superfood elnevezést. Dietetikusként tudományos alapokon nyugvó, fenntartható szemléletet közvetít közérthető információkon keresztül, hitelesen mutatja be ezen szuperélelmiszerek egészségünkre gyakorolt pozitív hatását és bárki számára könnyen elkészíthető, ínycsiklandó recepteken keresztül mutatja be változatos konyhai felhasználásukat. Megmutatja, miért érdemes elsősorban a hazai alapanyagokat beépíteni étkezésünkbe, és azzal, hogy helyben termett élelmiszert vásárolunk, milyen sokat tehetünk a fenntartható, környezettudatos táplálkozás és életmód érdekében.

A könyv hiánypótló a magyar piacon, mert valljuk be: látványos, gyönyörű fotókkal teletűzdelt receptes könyvből nincs hiány, de olyan, amiben több mint száz hazai szuperélelmiszer, és a belőlük készült izgalmas, ínycsiklandó és egészséges finomság receptje található, eddig nem volt. A receptek egyszerűek, jól követhetőek, sarkallnak a szezonalitásra, és még egy helyettesítési táblázatot is találunk a könyvben, hogy tudjuk, melyik import szuperélelmiszer használata helyett milyen hazai alternatíva áll rendelkezésre.

Szabó Adrienn – Magyar superfood
BOOOK KIADÓ KFT
2020
240  oldal
5 990 Ft