Facebook
böngészés közben akadt meg a szemem Harmath Csaba mozzarellás spárga
vacsoráján, azonnal eldőlt a mi vacsoránk is. Csaba jóféle házi préselt
császárszalonnába tekerte a spárga sípokat, nekem csak fekete erdei sonkám volt
itthon és a spárga mellé tettem 2-2 szál újhagyma zöldjét is, a végeredményt
tekintve egyik sem rontott rajta, sőt. A "recept" pofonegyszerű, de mivel kértétek, íme:
Hozzávalók 4 adaghoz:
fél kiló zöld spárga
100 g vékonyra szeletelt fekete erdei sonka (vagy bacon)
néhány szál újhagyma zöldje (opcionális)
pici vaj a sütőtál kikenéséhez
125 g (bivaly) mozzarella
A spárgát megmosom, az alsó szárrésznél elpattintom, ott fog eltörni, ahol már nem fás. Kettesével-hármasával összefogom, teszek melléjük 1-2 szál újhagyma zöldjét és körbetekerem sonkaszelettel úgy, hogy a spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell sózni, a sonka épp elég sós. A sonkás-újhagymás spárgakötegeket vékonyan kivajazott sütőtálba teszem, befedem (bivaly) mozzarella szeletekkel és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütőm. Azonnal tálalom.
Hozzávalók 4 adaghoz:
fél kiló zöld spárga
100 g vékonyra szeletelt fekete erdei sonka (vagy bacon)
néhány szál újhagyma zöldje (opcionális)
pici vaj a sütőtál kikenéséhez
125 g (bivaly) mozzarella
A spárgát megmosom, az alsó szárrésznél elpattintom, ott fog eltörni, ahol már nem fás. Kettesével-hármasával összefogom, teszek melléjük 1-2 szál újhagyma zöldjét és körbetekerem sonkaszelettel úgy, hogy a spárgafejek szabadon maradjanak. Nem kell sózni, a sonka épp elég sós. A sonkás-újhagymás spárgakötegeket vékonyan kivajazott sütőtálba teszem, befedem (bivaly) mozzarella szeletekkel és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütőm. Azonnal tálalom.