Évek
óta csak házilag készült tormát eszünk. Nem nagy kunszt elkészíteni, ha
eltekintek a tormareszeléstől, amit úgy szoktam megoldani, hogy tormahámozás
után beállítom a gépi reszelőmet a páraelszívó alá, bekapcsolom a páraelszívót
és a nagylyukú betétet használva lereszelem a tormát, a lehető legtávolabb
állva a reszelőtől. A durvára reszelt tormát a többi hozzávalóval blenderben
(ennek hiányában késes robotgépben) lehet krémesre pürésíteni.
A végeredményt magában, vagy egy üveg (házi) mustárral elkeverve szeretjük enni főtt húsok, virslik, vagy sült kolbászokhoz.
A végeredményt magában, vagy egy üveg (házi) mustárral elkeverve szeretjük enni főtt húsok, virslik, vagy sült kolbászokhoz.
Hozzávalók:12 dkg tisztított, reszelt torma (egy nagyobb méretű torma)
2
dl 30% zsírtartalmú tejszín (NEM főzőtejszín és nem hulala!)
csipet
aszkorbinsav (ez megvédi az oxidációtól)
0,3-0,5
dl almaecet
1-
2 evőkanál méz (vagy egyéb édesítőszer)
1/2
csapott teáskanál (parajdi) só
A
tejszínt, aszkorbinsavat, ecetet, édesítőszert és a sót
hozzáadom az előzőleg megpucolt és a nagy lyukú reszelőn lereszelt tormához,
majd blenderben (vagy késes robotgépben) krémesre keverem. Csírátlanított, jól
záródó üvegbe teszem és hűtőszekrényben tárolom, míg el nem fogy.
Ha tetszett a
bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook
oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz.