Hős
lennék, ha csak a két kis kezemmel dagasztott tésztából készült pizza kerülne
az asztalunkra, de nem mindig vagyok hős. Bevallom: előfordul, hogy hirtelen
pizzára támad kedvem és beugrok a Lidl-be, veszek egy-két csomag friss pizza tésztát
(a sütőpapírra feltekert változatot), otthon megpakolom minden földi jóval és
fél óra múlva már esszük is. Az egyik kedvenc a sonkás-gombás, amire most
került még olajbogyó, némi lilahagyma, mozzarella és tálaláskor friss bazsalikom,
ami igazán feldobta a végeredményt.
Hozzávalók:
1 csomag friss pizza tészta
70 ml házi fűszeres paradicsomszósz (vagy pizzaszósz)
100 g szeletelt, főtt sonka (prosciutto cotto)
125 g mozzarella (1 csomag a lében eltett fajtából)
1 kis fej salotta, vagy lilahagyma, karikákra szeletelve
2 marék friss baby barna csiperke, szeletelve
maréknyi zöld és/vagy fekete olajbogyó, szeletelve
morzsolt oregánó
friss bazsalikom, a tálaláshoz
Hozzávalók:
1 csomag friss pizza tészta
70 ml házi fűszeres paradicsomszósz (vagy pizzaszósz)
100 g szeletelt, főtt sonka (prosciutto cotto)
125 g mozzarella (1 csomag a lében eltett fajtából)
1 kis fej salotta, vagy lilahagyma, karikákra szeletelve
2 marék friss baby barna csiperke, szeletelve
maréknyi zöld és/vagy fekete olajbogyó, szeletelve
morzsolt oregánó
friss bazsalikom, a tálaláshoz
Kibontom a mozzarellát, széttépkedem és szűrőbe teszem pár percre, hogy a benne lévő savó ne áztassa majd el a pizzát. A
pizzatésztát kibontom, letekerem és a sütőpapírral együtt tepsire helyezem, megkenem (házi) fűszeres paradicsomszósszal, megszórom morzsolt oregánóval, és
ráfektetem a vékony főtt sonka szeleteket. Eloszlatom a tépkedett mozzarellát a
pizzán úgy, hogy mindenhová jusson, hasonlóan járok el a szeletelt gombával,
olajbogyókkal és hagymakarikákkal. Betolom a tepsit a legmagasabb
hőmérsékletre előmelegített sütőbe (az én sütöm max. 275 Celsius-fokot tud, de
van spéci pizzasütő programja is) és addig sütöm, míg a sajt a tetején megolvad,
és épp kezdene pirulni, ezalatt a vékony pizzatészta is kellően meg szokott
sülni.
Akinek van pizzasütő köve, ne habozzon használni. Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel díszítem, ami nem csak a kinézetének, hanem az ízének is igen jót tesz J
Akinek van pizzasütő köve, ne habozzon használni. Tálaláskor friss bazsalikom levelekkel díszítem, ami nem csak a kinézetének, hanem az ízének is igen jót tesz J
A gombáért
köszönet a CHEF gombának!
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.