Jártál már úgy, hogy amíg elkészült, meg is puhult a
kovászos uborkád? Én igen, idén már kétszer. Egyszer elmentünk nyaralni és emiatt
kb 3 nappal tovább volt a teraszon a kovászos uborka, mint kellett volna…
másodszor meg akkor, mikor elkészítettem, kitettem a teraszra, aztán jó pár
napig esett, hűvös volt és mire elkészült, meg is puhult egy része. Ám
ahelyett, hogy fájó szívvel kidobtam volna, krémleves lett belőle és boldogan
kanalaztuk az időközben visszatért kánikulában.
Hozzávalók 1 adaghoz:
2-3 (puha) kovászos uborka
1,5-2 dl a kovászos uborka levéből
50 g friss mozzarella (a lében eltett fajta)
1 kiskanál (házi) bazsalikom pesto
a tálaláshoz pici kefir és friss bazsalikom (opcionális)
2-3 (puha) kovászos uborka
1,5-2 dl a kovászos uborka levéből
50 g friss mozzarella (a lében eltett fajta)
1 kiskanál (házi) bazsalikom pesto
a tálaláshoz pici kefir és friss bazsalikom (opcionális)
Kovászos uborka levest csináltam már jó párszor, de
most sem joghurt vagy tejszín, sem friss kapor nem került bele, csak egyszerűen
összeturmixoltam a puha uborkát némi lével, meg azzal a fokhagymával, amit a
kovászoláshoz mindig beledobálok az üvegekbe. Tálaláskor csurgattam bele pici kefirt,
levesbetétnek pedig apró kockákra vágott és bazsalikom pestóban meghempergetett
friss mozzarellát tettem. Kiderült, hogy a kapor mellett a bazsalikom is igen
jól áll a kovászos uborka ízének! Szóval ha megpuhul a kovászos uborkád, ki ne
dobd, ez a krémleves jól behűtve igazi kényeztetés egy meleg napon.
A leveshez a Szarvasi Mozzarella Kft mini mozzarelláját használtam, köszönet érte.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.