2018. június 28.

Zabpehely (granola) kosárkák ricottás mascarpone krémmel és gyümölccsel



Könnyű kis desszert „egészséges” alappal, amihez az alapanyagokat a Nagyvásárcsarnokban kedvenc lelőhelyemen szereztem be. A tölteléke pofon egyszerű, ám annál finomabb, díszíteni meg bármilyen gyümölccsel lehet.

Hozzávalók 6 db 10 cm átmérőjű kosárkához:
250 g zabpehely
120 ml méz 
2 evőkanál kókuszolaj
1 teáskanál (házi) vanília kivonat
1 teáskanál chia mag
csipet őrölt fahéj
csipet só

A töltelékhez:
100 g ricotta
100 g mascarpone
ízlés szerint méz (vagy egyéb édesítőszer)
friss gyümölcs a díszítéshez

Egy nagy tálban jól összekeverem a kosárkák hozzávalóit, majd egyenletesen eloszlatom a masszát a kókuszolajjal kizsírozott kosárka sütőformákban. Egy teáskanállal vagy zsírozott kézzel mélyedést készítek minden egyes formában, amiben sütés után a töltelék kerül majd. 
160° C-on addig sütöm, amíg aranybarna nem lesz, majd kiveszem a sütőből és hagyom 5 percig a formában pihenni. Óvatosan, egyenként kiszedegetem a sütőformából és egy sütirácson hagyom a kosárkákat teljesen kihűlni, közben elkészítem a tölteléket.
Ehhez krémesre keverem a ricottát a mascarponéval, vanília kivonattal és a mézzel. A krémet a kihűlt kosárkákba kanalazom és friss gyümölccsel díszítem.


A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.