2018. július 18.

Hideg csirketorta sajttal és aszalt áfonyával



Este elkészítem, másnap vihetem magammal a munkahelyemre ebédnek. Hidegen szépen szeletelhető és egy adag zöldsalátával igazán laktató. Olyan alkalmakra is jó, mikor valami tartalmasabbat kínálnánk egy tál krékernél, meg némi olívabogyónál egy borozgatós-beszélgetős baráti összejövetelen.

Hozzávalók 4 adaghoz, egy 19 cm átmérőjű tortaformához:
1 egész csirkemell kicsontozva, vékonyra szelve
10 dkg bacon
10 dkg szeletelt, füstölt feketeeredei sonka
6 tojás
1 nagy fej lilahagyma
10 dkg aszalt áfonya
2 gerezd fokhagyma
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
csirkefűszer keverék (vagy házi, cajun fűszerkeverék)

A kicsontozott csirkemellet vékony szeletekre vágom  és megszórom a fűszerkeverékkel.
A tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt scamorza sajtot, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott lilahagymát, az aszalt áfonyát, és jól összekeverem.
A tortaformát kibélelem a bacon és sonkaszeletekkel úgy, hogy a szeletek túllógjanak a forma peremén. Lehet csak bacont használni, nekem nem volt elegendő itthon, így „kipótoltam” a leheletvékony sonka szeletekkel.
A kibélelt tortaforma aljába kanalazok kevés tojásos-sajtos keveréket, erre helyezek egy sort a befűszerezett húsból, meglocsolom a tojásos masszával, majd újból hús, tojásmassza, hús és masszával fejezem be. Ráhajtom a bacon szeleteket, és a tortaformát körbeveszem egy réteg alufóliával, mert a tojás képes kifolyni J Tepsire helyezem és betolom a 190 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, ahol kb 50-60 perc alatt megsütöm.
Kihűlés után kiveszem a formából, és felszeletelve tálalom.

Ötlet innen.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.