Este
elkészítem, másnap vihetem magammal a munkahelyemre ebédnek. Hidegen szépen
szeletelhető és egy adag zöldsalátával igazán laktató. Olyan alkalmakra is jó,
mikor valami tartalmasabbat kínálnánk egy tál krékernél, meg némi olívabogyónál
egy borozgatós-beszélgetős baráti összejövetelen.
Hozzávalók 4 adaghoz, egy 19 cm átmérőjű tortaformához:
Hozzávalók 4 adaghoz, egy 19 cm átmérőjű tortaformához:
1
egész csirkemell kicsontozva, vékonyra szelve
10
dkg füstölt (scamorza) sajt
10
dkg bacon
10
dkg szeletelt, füstölt feketeeredei sonka
6
tojás
1
nagy fej lilahagyma
10
dkg aszalt áfonya
2
gerezd fokhagyma
só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
csirkefűszer
keverék (vagy házi, cajun fűszerkeverék)
A
kicsontozott csirkemellet vékony szeletekre vágom és megszórom a fűszerkeverékkel.
A
tojásokat egy tálba ütöm, hozzáadom a lereszelt scamorza sajtot, a zúzott
fokhagymát, az apróra vágott lilahagymát, az aszalt áfonyát, és jól
összekeverem.
A
tortaformát kibélelem a bacon és sonkaszeletekkel úgy, hogy a szeletek
túllógjanak a forma peremén. Lehet csak bacont használni, nekem nem volt
elegendő itthon, így „kipótoltam” a leheletvékony sonka szeletekkel.
A
kibélelt tortaforma aljába kanalazok kevés tojásos-sajtos keveréket, erre
helyezek egy sort a befűszerezett húsból, meglocsolom a tojásos masszával, majd
újból hús, tojásmassza, hús és masszával fejezem be. Ráhajtom a bacon szeleteket,
és a tortaformát körbeveszem egy réteg alufóliával, mert a tojás képes kifolyni
J Tepsire
helyezem és betolom a 190 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, ahol kb 50-60
perc alatt megsütöm.
Kihűlés
után kiveszem a formából, és felszeletelve tálalom.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.