Pár
száll friss zöldfűszer, pár szem bors, néhány gerezd fokhagyma és némi jóféle
olívaolaj csinos üvegekbe zárva minimum 2 hétre, majd lehet élvezni az ízeket,
vagy ajándékba adni. Nincs egyszerűbb a házi fűszerolaj készítésénél!
Hozzávalók:
extra szűz olívaolaj
színes bors
fokhagyma
chili paprika
rozmaring
zsálya
oregánó
extra szűz olívaolaj
színes bors
fokhagyma
chili paprika
rozmaring
zsálya
oregánó
Az
üvegekbe beleszórók egy-egy kiskanál színes borsot, 2-3 db megpucolt fokhagyma
gerezdet, beleteszek 1 ágacska friss rozmaringot, 3-4 zsálya levelet, pár szál
oregánót és 1-2 chilit. Felöntöm a legjobb, amúgy csak salátákhoz használatos
extra szűz olívaolajjal, ledugaszolom, majd 2 hétre sötét, hűvös helyre teszem
érni. Salátákhoz használom leginkább, de ezzel kenem meg a steaknek szánt húst
sütés előtt, és ezzel készül a legfinomabb zöldség chips is nálunk.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.