Zöldségchips jöhet bármikor. Sütőben sütve meg sem szívja magát olajjal, lehet magában nassolni (egy mártogatós jól jön mellé), a maradék pedig krémleves betétnek jobb, mint bármilyen kruton.
Új felfedezésem a kecskesajt-pisztácia ízpáros. Hogy mennyire jó a kettő együtt! Most jóféle pisztácia pasztát használtam, de szerintem durvára darált pisztáciával is izgalmas.
Új felfedezésem a kecskesajt-pisztácia ízpáros. Hogy mennyire jó a kettő együtt! Most jóféle pisztácia pasztát használtam, de szerintem durvára darált pisztáciával is izgalmas.
A pisztáciás mártogatóhoz:
fél dl zsíros tejszín
100 g krémes kecskesajt
1 evőkanál brontei pisztácia paszta
Maldon sópehely
fél dl zsíros tejszín
100 g krémes kecskesajt
1 evőkanál brontei pisztácia paszta
Maldon sópehely
A chipshez előmelegítem a sütőt 150 fokra. A céklát és zellert megpucolom, uborkagyaluval vékony szeletekre vágom, sütőpapírral bélelt tepsire teszem és vékonyan (ecsettel) megkenem szőlőmagolajjal. Betolom a 200 C-fokos sütőbe 25-30 percre, közben egyszer megfordítom.
Robotgéppel habosra keverem a kecskesajtot a tejszínnel és a pisztácia pasztával, tálba kanalazom, majd ezzel kínálom a chipsszet.
.
.