Idén tobzódtam a levendulás finomságokban köszönhetően
a kiskőrösi levendulásban tett látogatásomnak. A szörp és zselé mellett lett levendulás cukrom is, melynek elkészítése roppant egyszerű, mindössze
némi levendula virág kell hozzá, meg kristálycukor. A cukor átveszi a levendula
ízét és illatát, majd mértékkel lehet használni kekszek sütésénél, süteményekbe,
kalácsba. Csinos üvegben akár ajándékba is adható.
Pár szál levendula szárított virágait lecsipegetem és összekeverem kristálycukorral (lehet kanállal, vagy késes robotgéppel keverni, 25-30 dkg cukorhoz keverek kb egy evőkanálnyi levendulavirágot). Jól záródó üvegbe teszem és pár nap múlva már használható!
Ha nem használsz cukrot, ízesítheted levendula virággal az eritrited, inka sweet stéviád, vagy egyéb édesítőszered.
Pár szál levendula szárított virágait lecsipegetem és összekeverem kristálycukorral (lehet kanállal, vagy késes robotgéppel keverni, 25-30 dkg cukorhoz keverek kb egy evőkanálnyi levendulavirágot). Jól záródó üvegbe teszem és pár nap múlva már használható!
Ha nem használsz cukrot, ízesítheted levendula virággal az eritrited, inka sweet stéviád, vagy egyéb édesítőszered.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.