2018. július 30.

Ricottás sonkatekercsek



A ricottás sonkatekercsek az idei kerti partik másik nagy kedvence nálunk, a sárgadinnyés-sonkás-mozzarellás falatkák mellett.
Előnye, hogy ezt is lehet kézzel enni, a másik kezünkben elfér egy pohár jól behűtött prosecco, míg a grillsütő mellett várjuk, hogy elkészüljön a főétel.

Hozzávalók:
250 g friss ricotta
1 gerezd fokhagyma
pár csepp (tényleg csak pár csepp!) citromlé
valamilyen zöldfűszer aprítva (friss oregánó, bazsalikom, kakukkfű vagy petrezselyem)
só és frissen őrölt bors
100 g leheletvékonyra szeletelt füstölt sonka

A ricottát elkeverem a reszelt fokhagymával és aprított zöldfűszerrel, majd ízesítem sóval, borssal és pár csepp frissen facsart citromlével. Kiterítem a sonkaszeleteket és mindegyiket megkenem a ricottakrémmel úgy, hogy egyik keskeny végénél kihagyok egy centis részt, oda nem kenek krémet, így ha feltekerem, nem fog szétesni a sonkatekercs.
Feltekerés után tálra rendezem és a felhasznált zöldfűszerrel díszítve tálalom.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.