Kissé
rusztikus kinézetű, de annál finomabb lett Adél lányom idei szülinapjára,
idegen konyhában készített tortám, ám a környezet, amiben elfogyasztottuk
kárpótolt mindenért: egy francia kisfaluban nyaralunk, egy olyan házban,
ahonnan pont rálátunk a Mont Blancra, melyet pár napja meg is néztünk
közelebbről. 3842 méter magasan lenyűgöző volt a látvány, de bevallom, én úgy
2400-2500 méterig vagyok formában, a Mont Blancon elfogyott a levegőm,
szédültem és gyakran le kellett ülnöm pár percre megpihenni, mert a testem
egyszerűen nem akart normálisan „működni”. Minden esetre nagy élmény volt,
újabb pipa került az utazási bakancslistánkra. De vissza a tortához: egyszerű, 10
perc alatt reggel összedobtam, majd este, mikor hazaértünk az aznapi
kirándulásból, jóízűen megettük.
Hozzávalók:
250 g kakaós keksz
250 g kakaós keksz
100
g olvasztott vaj
400
g ricotta
250
g mascarpone
100
g porcukor, vagy ennek megfelelő egyéb édesítőszer
1kiskanálnyi
vanília kivonat
1 lime frissen facsart leve
1 lime frissen facsart leve
A
kakaós kekszet késes robotgépben megdarálom, majd hozzáöntöm az olvasztott
vajat és addig keverem a géppel, míg nedves homok állagú nem lesz, majd
kivehető aljú tortaformába öntöm és kanállal, kézzel, vagy egy egyenes aljú
pohárral egyenletes vastagságúra lapítom a tortaforma alján és oldalán is, azaz
egyenletesen kibélelem vele a formát.
30 percre hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Összekeverem a ricottát, a mascarponét és a porcukrot a vanília kivonattal, majd hozzákeverem a lime levét. A krémet egyenletesen belesimítom a tortaformába, majd friss, szezonális gyümölccsel díszítem.
30 percre hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Összekeverem a ricottát, a mascarponét és a porcukrot a vanília kivonattal, majd hozzákeverem a lime levét. A krémet egyenletesen belesimítom a tortaformába, majd friss, szezonális gyümölccsel díszítem.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.