2018. augusztus 2.

Sütés nélküli ricotta torta




Kissé rusztikus kinézetű, de annál finomabb lett Adél lányom idei szülinapjára, idegen konyhában készített tortám, ám a környezet, amiben elfogyasztottuk kárpótolt mindenért: egy francia kisfaluban nyaralunk, egy olyan házban, ahonnan pont rálátunk a Mont Blancra, melyet pár napja meg is néztünk közelebbről. 3842 méter magasan lenyűgöző volt a látvány, de bevallom, én úgy 2400-2500 méterig vagyok formában, a Mont Blancon elfogyott a levegőm, szédültem és gyakran le kellett ülnöm pár percre megpihenni, mert a testem egyszerűen nem akart normálisan „működni”. Minden esetre nagy élmény volt, újabb pipa került az utazási bakancslistánkra. De vissza a tortához: egyszerű, 10 perc alatt reggel összedobtam, majd este, mikor hazaértünk az aznapi kirándulásból, jóízűen megettük.

Hozzávalók:
250 g kakaós keksz
100 g olvasztott vaj
400 g ricotta
250 g mascarpone
100 g porcukor, vagy ennek megfelelő egyéb édesítőszer
1kiskanálnyi vanília kivonat
1 lime frissen facsart leve

A kakaós kekszet késes robotgépben megdarálom, majd hozzáöntöm az olvasztott vajat és addig keverem a géppel, míg nedves homok állagú nem lesz, majd kivehető aljú tortaformába öntöm és kanállal, kézzel, vagy egy egyenes aljú pohárral egyenletes vastagságúra lapítom a tortaforma alján és oldalán is, azaz egyenletesen kibélelem vele a formát.
30 percre hűtőbe teszem, hogy megdermedjen. Összekeverem a ricottát, a mascarponét és a porcukrot a vanília kivonattal, majd hozzákeverem a lime levét. A krémet egyenletesen belesimítom a tortaformába, majd friss, szezonális gyümölccsel díszítem.  

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.