2018. augusztus 26.

Party-falatkák mindössze 4 hozzávalóból



Ezek a csinos kis „rőzsék” önmagukban is beillenek egy teljes fogásnak. Ha van kéznél egy szalvéta, akár kézzel is fogyaszthatjuk, party-kaja, fingerfood lehet belőle, de ehetjük pürével, salátával, késsel-villával, ha úgy tartja kedvünk. Laktatóak, mert a zöldbabon kívül szarvasi füstölt mozzarella sajt (a kedvencem!), sonka és bacon is van benne, kis ízorgia minden falat. Előételnek fejenként 2, party kajának fejenként 3-4 darabbal számoljunk, mert nagyon eteti magát.

Hozzávalók darabonként:
4-5 db zöldbab (ceruzabab)
2 szelet füstölt mozzarella sajt
1 szelet füstölt, főtt sonka
1,5 szelet bacon

A zöldbabot megtisztítom és enyhén sós vízben roppanós-puhára főzöm, majd leszűröm.
A bacon szeleteket elfelezem, majd egy deszkára kiterítek a fél szeletekből annyit, hogy a sonkaszeletet ráterítve annak végei ne lógjanak ki (ez nálam 3 csík bacon volt, azaz 1,5 szelet).
A sonkaszeletre terítek 2 szelet füstölt mozzarella sajtot, ráhelyezek 4-5 db babot és az egészet feltekerem, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom. Ha végeztem az összessel, betolom a tepsit a 180 fokra előmelegített sütőbe addig, míg a bacon szépen megpirul. A sajt kicsit kifolyik a végeknél, de ezzel együtt isteni finom! Némi friss bazsalikom tálaláskor sokat dob az ízeken, de ez opcionális.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.