2018. augusztus 28.

Zsályás-ricottás sült karfiolkrém



Nagy rajongója vagyok a sült karfiolnak és a karfiolkrémnek is, így nagyon megörültem, mikor rátaláltam erre a kenyérre kenhető sült karfiolkrémre. A zsálya is nagy kedvenc, de az már csak ráadás!

Hozzávalók:
1 közepes méretű karfiol, rózsáira szedve
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
250 g ricotta
2-3 evőkanál frissen reszelt parmezán
5 db friss zsályalevél
só és frissen őrölt bors
1-2 evőkanál tejföl (szükség esetén)

A rózsáira szedett karfiolt sütőpapíros tepsire teszem, sózom, borsozom és meglocsolom az olívaolajjal, majd jól átforgatom, hogy mindenhol érje az olaj és a fűszer. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütöm, majd késes robotgépben pürésítem. Hozzáadom a ricottát, reszelt fokhagymát, parmezánt és aprított zsályát és krémesre keverem. Ha túl sűrű lenne, 1-2 evőkanál tejföllel lazítok az állagán. 
Friss kenyérre, vagy pirítósra kenve tálalom, a maradékot csatos üvegbe szedem és hűtőben tárolom.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.