2018. július 20.

Töltött mozzarella „caprese”


Könnyű nyári vacsoránk volt, de vendégváró előételnek is bevetném. Egy pohár proseccoval igazi kényeztetés. Ezt igazán érdemes bivaly mozzarellából készíteni, mely a tehéntejből készült mozzarellához képest sokkal selymesebb, krémesebb állagú, és sokkal ízletesebb is.

Hozzávalók 2 adaghoz:
2 csomag 125 g-os bivaly mozzarella
4-4 db sárga és piros koktél paradicsom
fél fej lilahagyma
pár levél friss bazsalikom
pár csepp extraszűz olívaolaj
pár csepp frissen facsart citromlé
tekerésnyi frissen őrölt bors

A mozzarella golyókat kiveszem a léből és 15-20 percig lecsepegtetem egy szűrőben, közben elkészítem a töltelékét: a koktélparadicsomokat nyolcadolom, a hagymát is felaprítom, a bazsalikommal együtt, majd az egészet összekeverem pár csepp olívaolajjal és citromlével.
Mindkét mozzarella golyónak kiskanállal kikaparom a belsejét, a keletkezett üreget pedig betöltöm a hagymás-bazsalikomos paradicsomos salátával, amibe belekeverem az apróra tépkedett, kikapart mozzarella darabokat is. Tányérra helyezem, meglocsolom pici olívaolajjal, tekerek rá pici borsot és kész is, lehet enni! Jól illik hozzá a friss ciabatta, vagy egy zselet pirítós kenyér. Na meg a jéghideg prosecco, ofkorsz.

Innen az ötlet.

A bejegyzést a SzarvasiMozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkalaktívabb vagyok.