A
legkedveltebb villám-desszertünk, amit variálhatunk kedvünkre és amihez mindig
tartok itthon amaretti kekszet. Pár perc összedobni, majd ugyanolyan gyorsan el
is tűnik, mint ahogy elkészült. A kertben még mindig érik az eper, így most
azzal készült.
Hozzávalók
4 főre:
kb.
35 db amaretti keksz
250 g mascarpone
150 g görög joghurt, vagy tejszín
1 teáskanál (házi) vanília kivonat
15 dkg eper
250 g mascarpone
150 g görög joghurt, vagy tejszín
1 teáskanál (házi) vanília kivonat
15 dkg eper
Egy
tálban krémesre keverem a mascarponét a vanília kivonattal és joghurttal, vagy
tejszínnel. Ha joghurtot használok, elég kézzel elkeverni, ha tejszínnel
készül, inkább kézi robotgépet használok. Édesíteni nem szoktam, nekünk
fölösleges, de aki szeretné, tegyen bele pici mézet, vagy egyéb édesítőszert.
Előveszek 4 poharat és mindegyik aljába elmorzsolok 2-3 db amaretti kekszet. Erre kanalazok a vaníliás mascarpone krémből, majd teszek rá egy réteg epret, amit kissé felaprítok. Következik egy újabb réteg kekszmorzsa, krém és eper, mindaddig, míg meg nem telik a pohár. A tetejére is morzsolok kekszet és voila, már lehet is kanalazni!
Csak a krémet érdemes előre elkészíteni, mert ha készre rétegezve áll, a kekszmorzsa elveszíti ropogósságát.
Előveszek 4 poharat és mindegyik aljába elmorzsolok 2-3 db amaretti kekszet. Erre kanalazok a vaníliás mascarpone krémből, majd teszek rá egy réteg epret, amit kissé felaprítok. Következik egy újabb réteg kekszmorzsa, krém és eper, mindaddig, míg meg nem telik a pohár. A tetejére is morzsolok kekszet és voila, már lehet is kanalazni!
Csak a krémet érdemes előre elkészíteni, mert ha készre rétegezve áll, a kekszmorzsa elveszíti ropogósságát.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.