2018. június 14.

Gyümölcsös pohárkrém mascarponéval


A legkedveltebb villám-desszertünk, amit variálhatunk kedvünkre és amihez mindig tartok itthon amaretti kekszet. Pár perc összedobni, majd ugyanolyan gyorsan el is tűnik, mint ahogy elkészült. A kertben még mindig érik az eper, így most azzal készült.

Hozzávalók 4 főre:
kb. 35 db amaretti keksz
250 g mascarpone
150 g görög joghurt, vagy tejszín
1 teáskanál (házi) vanília kivonat
15 dkg eper

Egy tálban krémesre keverem a mascarponét a vanília kivonattal és joghurttal, vagy tejszínnel. Ha joghurtot használok, elég kézzel elkeverni, ha tejszínnel készül, inkább kézi robotgépet használok. Édesíteni nem szoktam, nekünk fölösleges, de aki szeretné, tegyen bele pici mézet, vagy egyéb édesítőszert.
Előveszek 4 poharat és mindegyik aljába elmorzsolok 2-3 db amaretti kekszet. Erre kanalazok a vaníliás mascarpone krémből, majd teszek rá egy réteg epret, amit kissé felaprítok. Következik egy újabb réteg kekszmorzsa, krém és eper, mindaddig, míg meg nem telik a pohár. A tetejére is morzsolok kekszet és voila, már lehet is kanalazni!

Csak a krémet érdemes előre elkészíteni, mert ha készre rétegezve áll, a kekszmorzsa elveszíti ropogósságát.

A bejegyzést a SzarvasiMozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.