2008. július 11.

Hideg kovászos uborka leves


Ha nagyon meleg van, felfrissülésre vágysz és csak 5 percig szeretnél pepecselni egy leves elkészítésével, íme az ideális megoldás!

Hozzávalók 6 személyre:
2 liter kovászos uborka leve
2 db kovászos uborka (lehet több)
1-2 gerezd fokhagyma a kovászos uborkából
6 ek görög joghurt (10% zsírtartalmú)
1 ek kukoricakeményítő
(rengeteg) friss kapor, aprítva
levesbetét: pirítós (opcionális)

A kovászos uborka szűrt levét összehabosítottam a görög joghurttal, a leturmixolt kovászos uborkával és fokhagymával. Ha nem zavar, hogy híg, így is fogyaszthatjuk, akár pohárból kortyolgatva. Én sűrűbb, selymesebb állagra vágytam ( a Bock Bisztróban kóstoltak alapján), így felforraltam az egészet egy ek kukoricakeményítővel. Jól behűtve, friss kaporral bőven megszórva tálaltam.