2008. július 20.

Garnélás meleg lencsesaláta – VKF! XVII/2

Hozzávalók: 2 személyre
200 g fagyasztott garnéla
100 g apró szemű zöldlencse
1 piros chilipaprika vagy szárított chilipehely
1 kk méz
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
2 ek olivaolaj
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
3 ek pirított szezámmag
1 csokor koriánderzöld (nálam petrezselyem)

A garnélát hideg vízben felengedem és legalább 20 percre bepácolom a fenti mennyiségű olivaolaj, citromlé, chili és 2 gerezd reszelt fokhagymából készített pácba. A lencsét megmosom és kétszeres mennyiségű hideg vízben felteszem főni. Forrástól számítva kb. 20 perc alatt puhára főzöm. Ha szükséges, pótolom a vizet (most nem kellett).

Egy serpenyőben megsütöm a garnélát a páclével együtt, pár perc az egész, hamar kész van. Kiszedem és melegen tartom. A serpenyőben maradt páchoz adom a mézet, szójaszószt, rizsecetet és a maradék fokhagymát, ezt ráöntöm a lencsére és a szezámmaggal, aprított (petrezselyem)zölddel jól összekeverem. Tányérokra halmozom és a tetejére fektetem a garnélákat. Nekünk nagyon ízlett, ezentúl biztosan így készítem majd a lencsét, akár köretnek is.

A GoodFood magazin júliusi számából.

9 megjegyzés:

Mamma írta...

Ez szintúgy csábító!
Látom, együtt kedveljük ezeket az ázsiai önteteket, egy ilyen dressing egy európai salátának is ad egy jó kis csavart:-))

gabojsza írta...

végre rájöttem, hogy a rizsecet teszi teljessé azt az ízvilágot, amit annyira kedvelek:-)

Beatbull írta...

nagyon tetszik, s imádom is a lencsét (habár inkább leves vagy főzelék formájában)! még egy kis thai citromfüvet tettem volna bele, hogy teljes legyen az ásziai szál ;)

gabojsza írta...

Beatbull, jó ötlet! Legközelebb teszek. Mert lesz legközelebb:-)))

cukroskata írta...

Ez nagyon finomnak tűnik, csatlakozom Beatbullhoz, én is imádom a lencsét, és már a garnélával is megbarátkoztam, úgyhogy kipróbálom. Már csak rízsecetet kell szerezni :-)

Hobbiszakács írta...

Kkrrmmm khrrrmmm... és mi marad a garnélarákból sütés után? Mármint az íze helyett :-( A lencsefőzelék biztos finom, annak ellenére, hogy nem fotogenikus. Több nyűgösködés nincs :-)

gabojsza írta...

Kedves Barátom, nem veszem jó néven, hogy le "lencsefőzelékezted" a kapodoperámat:-)))Ez kérlek saláta, nem főzelék! :-)))
A garnéla is teljesen rendben volt, együtt meg egyenesen isteni! De Te csak nyűgösködjél nyugodtan:-)

Hobbiszakács írta...

Főzelék visszavonva, :-)) ezáltal a kapodoperád előtt zöld az út... azaz a lámpa :-)

Névtelen írta...

Nagyon jól hangzik, vajon vöröslencsével is működik?