Hozzávalók: 2 személyre
200 g fagyasztott garnéla
100 g apró szemű zöldlencse
1 piros chilipaprika vagy szárított chilipehely
1 kk méz
3 gerezd fokhagyma
1 citrom leve
2 ek olívaolaj
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
3 ek pirított szezámmag
1 csokor korianderzöld (nálam petrezselyem)
A garnélát hideg vízben felengedem és legalább 20 percre bepácolom a fenti mennyiségű olívaolaj, citromlé, chili és 2 gerezd reszelt fokhagymából készített pácba. A lencsét megmosom és kétszeres mennyiségű hideg vízben felteszem főni. Forrástól számítva kb. 20 perc alatt puhára főzöm. Ha szükséges, pótolom a vizet (most nem kellett).
Egy serpenyőben megsütöm a garnélát a páclével együtt, pár perc az egész, hamar kész van. Kiszedem és melegen tartom. A serpenyőben maradt páchoz adom a mézet, szójaszószt, rizsecetet és a maradék fokhagymát, ezt ráöntöm a lencsére és a szezámmaggal, aprított (petrezselyem)zölddel jól összekeverem. Tányérokra halmozom és a tetejére fektetem a garnélákat. Nekünk nagyon ízlett, ezentúl biztosan így készítem majd a lencsét, akár köretnek is.
A GoodFood magazin 2008 júliusi számából.