Hozzávalók 6 személyre:
egy 1,5 – 2 kg-os ponty
4-5 újhagyma, vagy 2 fej (lila)hagyma
2 szép paprika (piros és sárga kaliforniai)
2 sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma
4 nagyméretű, jó érett paradicsom
1 dl illatos (száraz)fehérbor
1 dl paradicsomlé, vagy hal alaplé
só, frissen őrölt bors
aprított, friss petrezselyem
egy 1,5 – 2 kg-os ponty
4-5 újhagyma, vagy 2 fej (lila)hagyma
2 szép paprika (piros és sárga kaliforniai)
2 sárgarépa
3-4 gerezd fokhagyma
4 nagyméretű, jó érett paradicsom
só, frissen őrölt bors
aprított, friss petrezselyem
A friss halat kibelezzük, megtisztítjuk, megmossuk és enyhén sózzuk, majd 30 percre hűtőbe tesszük. A zöldségeket vékonyan felszeleteljük. A hal hasát megtöltjük a zöldségekkel és egy akkora tepsibe, amiben a hal kényelmesen elfér, a halra (meg alá) halmozzuk a szeletelt zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral és a paradicsomlével (vagy hal alaplével) és forró sütőben addig sütjük, míg szépen megpirul (de legalább 30 percig). Megszórjuk friss, aprított petrezselyemmel és puliszkával tálaljuk. Mennyei!