2008. július 2.

Avokádós koktélrák saláta


Kati barátnőmnek tegnap estére salátavacsorát ígértem. A találkozót végül jövő hétre halasztottuk, a salátavacsorából meg könnyű ebéd lett.

Hozzávalók 4 személyre:
250 g főtt koktélrák
1 szép, érett avokádó, hámozva, vékonyra szeletelve
200 g koktélparadicsom, felezve
4 szál újhagyma, vékonyra szeletelve
fél fej római saláta (nálam most jégsaláta) falatnyi darabokra tépkedve
2 ek extraszűz olivaolaj
fél citrom leve
A mártogatóshoz:
fél citrom leve
3 ek majonéz
2 ek (Heinz)ketchup

Egy salátás tálba halmozom a hozzávalókat, meglocsolom a citromlével és olivaolajjal. A mártogatós hozzávalóit összekeverem és a salátához kínálom.
A GoodFood magazin 2008 júniusi számából (a fotó is, mert technikai okok miatt szombatig fényképezőgép nélkül maradtam…)