Mediterrán ízorgia, avagy paradicsomos, articsókás, sonkás saláta
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbCHY5eptqMza_hbi9Gju2kWTimp4L-ePAY2xZVR6pJitNct764A07aRp_E45I04P2bRqi3dGd741zubXb2lk000rpDHZ8mmWKNPxtHm3uKzExfXzCsZeRSWb0iYfJGlw3vVbZmlBxrwkR/s640/articsokasali.jpg)
Hozzávalók 2 személyre:
4-6 szelet Serrano sonka
6-8 darab pácolt articsókaszív (üveges, Aldi beszerzés)
pár darab koktélparadicsom és/vagy néhány darab napon szárított, vagy házilag aszalt paradicsom
zöld és/vagy fekete olívabogyó
néhány kocka pácolt sajt
extra szűz olívaolaj
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld (opcionális)
Egyszerűen tányérra halmozom a hozzávalókat: alulra a sonkát, rá a többit, tetszőleges sorrendben. Finoman meglocsolom olivaolajjal, tekerek rá borsot és egy-egy pohár bor kíséretében kivonulunk vele a teraszra megcsodálni a naplementét. Fenséges!