2008. július 20.

Paradicsomos, articsókás, sonkás saláta

Az elmúlt pár hónapban a GoodFood magazin abszolút kedvencemmé vált, minden számából jó pár recept készült, vagy vár elkészítésre. A júliusi szám bővelkedik salátákban, így nem volt nehéz dolgom, amikor a Dolce vita által kiírt kreatív saláta témában kutakodtam. Legszívesebben grillezett radicchiot készítettem volna friss fügével, rukkolával és parmezán forgácsokkal, de radicchiot sem kaptam sehol, a friss fügére meg egy hét múlva cuppanhatok rá (remélem!) a Trogiri piacon. Így maradt az alkotás abból ami volt itthon, a hűtőben és a kamraszekrényben.

Mediterrán ízorgia, avagy paradicsomos, articsókás, sonkás saláta



Hozzávalók 2 személyre:
4-6 szelet Serrano sonka
6-8 darab pácolt articsókaszív (üveges, Aldi beszerzés)
pár darab koktélparadicsom és/vagy néhány darab napon szárított, vagy házilag aszalt paradicsom
zöld és/vagy fekete olívabogyó
néhány kocka pácolt sajt
extra szűz olívaolaj
frissen őrölt bors
petrezselyemzöld (opcionális)

Egyszerűen tányérra halmozom a hozzávalókat: alulra a sonkát, rá a többit, tetszőleges sorrendben. Finoman meglocsolom olivaolajjal, tekerek rá borsot és egy-egy pohár bor kíséretében kivonulunk vele a teraszra megcsodálni a naplementét. Fenséges!

4 megjegyzés:

Mamma írta...

Ez a saláta így is étvágygerjesztő lett!:-)
Vigyek Neked radicchiot? Errefelé hegyekben áll:-)))
(Pár napig hűtőben jól bírja:)

Mindennapi Manna írta...

Ez pont olyan, amit az ember azonnal kipróbálna:)

gabojsza írta...

Mamma, hozhatnál...Ideérsz vele estig?:-)))

Isadora írta...

ooooohhh! ez maga a tokej a szemnek es szajnak.