2008. július 8.

Meglepetés-ajándékok, Kanadából


Szinte naponta áradozik valamelyikünk, milyen jó is gasztrobloggernek lenni, mennyi új ismeretséget, barátságot köszönhetünk e hobbynknak. Gyakran kapok könnyekig megható levelet számomra ismeretlen emberektől, akik olvassák Gabojsza konyháját és egyszer csak kibújnak az olvasó anonim szerepéből. Van, akivel már közel egy éve levelezünk, már jól „ismerjük egymást” és van, akivel ritkábban váltunk levelet, mégis úgy érezzük, erős kötelék van közöttünk, ott vagyunk egymásnak mindig, akkor is, ha sok-sok ezer kilométer, meg egy óceán választ el fizikai valóságunkban.

Hétvégén volt szerencsém találkozni Kanadában élő hűséges olvasómmal, Évával. Sok-sok (természetesen) gasztroajándékkal lepett meg, mindnek úgy örültem, mint egy kisgyerek.
Éva közvetlenül az óceán partján lakik, ennek szellemében választott nekem egy aranyos rákfondue készletet, amit hamarosan ki fogok próbálni és bemutatni „működés közben”, itt a blogon. Volt még a csomagban kanadai füstölt lazac pástétom, juharszirup, juharlevél alakú Purdy’s csokoládék, egy csokoládé alapú kozmetikai krém, amit tegnap este kipróbáltam, isteni az illata és szuperselymes a bőröm tőle:-), meg a Cuisine at home, Food & Drink és fine Cooking legfrissebb számai.
Egy „globalizációs” kávé mellett láttuk először „élőben” egymást, nagyon kellemes másfél órát töltöttünk együtt és biztos vagyok benne, lesz folytatás. Remélem, diszvilbidöbiginingofabiudifulfrindsipp :)))

Éva, mégegyszer köszönöm és lélekben már készülök a sok friss tengeri herkentyűre, meg a halpiac látványára!