Időnként elkap a hév és sorban készítem a házi
fűszerkeverékeket, a napokban mutatok is párat a „termésből”. Egyik legjobban
sikerült darab az, amivel oldalast sütöttem.
Hozzávalók a fűszerkeverékhez:
2 evőkanál szárított oregánó
2 evőkanál szárított rozmaring
2 evőkanál granulált fokhagyma
½ teáskanál őrölt színes borskeverék
1 teáskanál (parajdi) só
Elkészítem a fűszerkeveréket: késes robotgépbe teszem a
hozzávalókat, majd pulzáló mozgással nyomkodva az indító gombját, jól
összekeverem. Nagyvonalúan beszórom vele a feldarabolt egy-másfél kilónyi sertés oldalast, a
darabokat pici olívaolajjal kikent sütőedénybe sorakoztatom, öntök alá kb. 1 dl
fehér (száraz) bort, letakarom alufóliával, és betolom a 180 Celsius-fokra
előmelegített sütőbe. 1 órán át sütöm (vagy ameddig vajpuha a hús), majd
leveszem róla a fóliát és a saját szaftjával locsolgatva, időnként megforgatva
szép pirosra sütöm. Egy könnyű salátával finom ebédünk volt.