2015. március 18.

Töltött bucik


Gyerekkoromban nagy divatja volt a töltött zsemlének. Édesanyám gyakran készítette, aztán valahogy a feledésbe merült, de minap láttam egy videót, azonnal kedvem szottyant rá. Érdemes hűtőürítési, maradék felhasználási akció keretében készíteni (mehet bele maradék felvágott, sajt, kallódó zöldség, miegymás), és érdemes bátran fűszerezni!

Hozzávalók 4 főre:
4 db ropogós héjú buci (lehet magvas, teljes kiőrlésű)
4 tojás
2 dl tejszín (30%-os, NEM főzőtejszín)
5 dkg füstölt sajt
pár szelet füstölt, főtt sonka (prosciutto cotto)
fél db piros kaliforniai paprika
1 fej lilahagyma
só, frissen őrölt bors
friss rozmaring és kakukkfű

Lereszelem a sajtot. Megpucolom a hagymát, majd felaprítom, ugyanígy járok el a kaliforniai paprikával, sonkával, zöldfűszerekkel. Egy tálban felverem a tojásokat, belekeverem a tejszínt meg a felaprított hozzávalókat, ízesítem sóval, borssal. A bucikat késsel csónakszerűre kivájom és betöltöm a tojásos masszával, a tetejére reszelek még egy kis sajtot (opcionális). Kivajazott tepsire sorakoztatom és 200 C-fokra előmelegített sütőben sütöm 25-30 percig.
Langyosan tálalom, friss csírával és paradicsommal.