2013. június 11.

Nigella avokádós rákkoktélja


Nigella rajongó vagyok. Az összes főzős sorozatát láttam oda-vissza többször, a könyvespolcomon sorakoznak az eddig itthon megjelent szakácskönyvei. 
Nigella igazi jelenség! Az volt fiatalon és vékonyan, az volt plusz kilókkal és pár évvel később is, és most, 53 évesen újra nagyon csinosan is az.  Rendszerint eljátssza az ügyetlent, mégis nagyon ügyes, és bár az én ízlésemhez képest időnként több konzervet és bolti kész cuccot használ a kelleténél, sok mindent tanulok tőle.

Az alábbi recept a Nigella expressz könyvéből való, pár hozzávalóból pompás (és főleg expressz) ebédem kerekedett.

Hozzávalók 2 adaghoz:
1 érett avokádó
1 paradicsom
10 dkg tisztított rákfarok
1 teáskanál extraszűz olívaolaj
2 teáskanál sherry ecet
1 teáskanál finomra vágott snidling (az eredeti receptben korianderzöld)
csipet Maldon só

A paradicsomot elfelezem, kikanalazom a magjait és a húsát apró kockákra vágom. Egy tálba teszem, megsózom, meglocsolom az olívaolajjal és sherry ecettel, megszórom a snidlinggel és jól összekeverem. Bár az eredeti recept nem taglalja, mit tegyünk a rákfarokkal, én kevés fokhagymás olívaolajon megsütöm (2-3 perc alatt, hogy nehogy túlsüljön és rágós legyen).  2 darabot félreteszek a díszítéshez, a többit feldarabolom és hozzákeverem a paradicsomhoz. Elfelezem az avokádót, kiveszem a magját, a helyére kanalazom a paradicsom koktélt, a tetejét megkoronázom a félretett rákfarokkal és tálalom. Egyszerű, gyors, tápláló és nem utolsó sorban nagyon finom!

Nigella Lawson: Nigella expressz
Szukits Könyvkiadó
2008
209 oldal
4720.-Ft