Édesanyám kelt meggyes pitéje. Pihe-puha, könnyű,
finom... Sokkal könnyebb, mint Éva Mami kelt meggyese. ÉP-nek nyilván az Éva
Mamié ízlik jobban, nekem meg ez.
Hozzávalók egy nagy (40X32 cm-es) tepsihez:
400 g liszt
400 g liszt
2 tojás
fél dl olaj
4 dl tej
50 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
csipet só
Cukros, langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi
hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrok, 15-20 percig hagyom pihenni. Vékonyra
kinyújtom, sütőpapíros tepsibe teszem és hagyom fél órát kelni.
Bőségesen befedem magozott meggyel, megszórom őrölt fahéjjal és egy kevés nádcukorral, azután előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm.
Bőségesen befedem magozott meggyel, megszórom őrölt fahéjjal és egy kevés nádcukorral, azután előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm.