2013. június 30.

Meggyes süti


Édesanyám kelt meggyes pitéje. Pihe-puha, könnyű, finom... Sokkal könnyebb, mint Éva Mami kelt meggyese. ÉP-nek nyilván az Éva Mamié ízlik jobban, nekem meg ez.

Hozzávalók egy nagy (40X32 cm-es) tepsihez:
400 g liszt
2 tojás
fél dl olaj
4 dl tej
50 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
csipet só

Cukros, langyos tejben felfuttatom az élesztőt, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrok,  15-20 percig hagyom pihenni. Vékonyra kinyújtom, sütőpapíros tepsibe teszem és hagyom fél órát kelni.
Bőségesen befedem magozott meggyel, megszórom őrölt fahéjjal és egy kevés nádcukorral, azután előmelegített sütőbe teszem és 180 fokon kb. 25-30 percig sütöm.