2011. december 17.

Sous vide kolbász, the best ever…




Tegnap legyártottuk a rendes éves kolbász és szalámi adagunk felét (a másik fele pulykakolbász lesz). 


Az előző években kiéltem kísérletezési vágyaim kolbász téren, így idén csak a hagyományos, paprikás változatot készítettük. És ha már volt friss kolbász, kipróbáltam milyen a sült kolbász szuvidolva. Hát kérem szépen legalább annyira lehet zongorázni a különbséget, mint a hagyományos és a 75 perces sous vide lágy tojás esetében…
Ez volt életem legjobb sült kolbásza!


A friss kolbászt levákuumoztam és 68 C fokon hőkezeltem másfél órát a SousVide Supreme-ben, majd füstölésig hevített száraz serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt megsütöttem. Olyan jóízű, szaftos volt, hogy alig tudtunk betelni vele. 

Legközelebb füstölés után, savanyúkáposzta lében fogom szuvidolni.

5 megjegyzés:

Poemil írta...

Din cei cu curcan vreau si eu! Puszi!

Gabojsza írta...

Ok! Vrei si salam?

Poemil írta...

Sigur ca da!

4Gyerek írta...

Volt már savanyúkáposztalében kísérlet?
Mert eccerűen nem tom elképzelni hogy vákuumozza a gép folyadékkal együtt a cuccost. Nem szípja ki azt is?
Tudom, hülye szőkenős kérdés, de vállalom ;-)

Gabojsza írta...

A kérdés jogos. Nem volt, mert az én vákuumozó gépem kiszippantaná azt is. Vannak spéci (kamrás) vákuumozók, aminek használatával lehet lében cuccot is vákuumozni, de olyan általában csak éttermekben van, nem háztartási még a mérete sem (az áráról ne is beszéljünk...).