2011. december 12.

Cékla krémleves



Céklaimádatom újabb fejezete. Ezúttal krémleves.

Hozzávalók 4 főre:
2-3 közepes méretű cékla
1-2 krumpli
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
7-8 dl zöldség alaplé
só, frissen őrölt bors
olívaolaj és szeletelt mandula a tálaláshoz

A zöldségeket megpucolom, a hagymát, fokhagymát aprítom, a céklát és krumplit kisebb kockákra vágom. A hagymát két gerezd aprított fokhagymával kevés olívaolajon üvegesre párolom, hozzáadom a felkockázott céklát, a krumplit, fűszerezem és pár percig kevergetve dinsztelem, majd felöntöm az alaplével és mérsékelt tűzőn addig főzöm, míg a krumpli és a cékla megpuhul. Mikor megfőtt, botmixerrel pürésítettem, sóval, borssal igazítok az ízén és szeletelt mandulával megszórva, olívaolajjal meglocsolva tálalom.

4 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Vittem! leveses vagyok, a céklát szeretem, és még van egy pár darab...

Klassz!

4Gyerek írta...

már másodszor ugrom a csőbe ezzel az érdekes tányéroddal. bloglistámban csak néztem, hogyan nem keveredik a középen levő cékla a körülötte levő fehérrel. nesze neked gasztronómia.

Névtelen írta...

Nagyon jó a tányérod!!!
Mostanság keveredtem az oldaladra, és nagyon tetszenek a receptjeid, és egy plusz, hogy jó marosvásárhelyi emberekre bukkani.

Kinga

Gabojsza írta...

Köszönöm!