IR
diétában nem játszik kedvenc, hedonista madártej receptem, de mivel ÉP is
nagyon szereti, megfőztem magunknak a diéta-barát verziót.
Hozzávalók
4 adaghoz:
4 db tojásfehérje
1
csipet só
1
liter cukormentes mandulatej
1 vaníliarúd
4
db tojássárgája
édesítőszer
ízlés szerint
A
mandulatejhez hozzáadom a vaníliarúd kikapart magjait, és majdnem forrásig
melegítem.
A tojásfehérjét egy csipet sóval és némi édesítőszerrel kemény habbá verem,
majd evőkanál méretű galuskákat szaggatok belőle a forró tejbe. Két-három perc
után óvatosan megfordítom őket, újabb két-három percig hőkezelem, majd
szűrőkanállal tálba szedem.
A
tojássárgáját édesítőszerrel jó habosra keverem, hozzámerek a meleg tejből és simára
keverem. Hozzáadom a maradék tejet, elkeverem, visszaöntöm az egészet az
edénybe és alacsony lángon, folyamatosan kevergetve addig főzöm, amíg kissé be
nem sűrűsödik, vigyázva, hogy ne kapja össze a tojást.
A tetejére teszem a galuskákat, kihűtöm, majd az egészet a hűtőbe teszem
legalább 2-3 órával azelőtt, hogy tálalnám.