Rá
vagyok kattanva az ilyen egyszerű, „pár perc alatt összedobom” fogásokra. Ma
újra ázsiai ihletésű lett az ebéd, hogy élvezzem a friss koriandert, amíg tart.
20 perc alatt elkészült, paleo, alacsony szénhidráttartalmú, keto-barát és még vegán
is.
(IR ebédnek ettem hozzá egy teljes kiőrlésű kiflit, amit a gluténmentesen mellőzzenek)
Hozzávalók 2 adaghoz:
4
db Portobello gomba, vastagabbra szeletelve
só és
frissen őrölt fekete bors (ízlés szerint)
2 evőkanál szezám
olaj
1 evőkanál olívaolaj
1
lilahagyma (újhagymával jobb lett volna, de épp nem volt)
fél
hegyes pirospaprika (kápia jellegű), jullienne-re vágva
3
gerezd zúzott fokhagyma
ujjnyi friss
gyömbér, finomra reszelve
csipet chili
pehely
pár
csepp fehérbor (vagy rizs)ecet
1 teáskanál pirított
szezámmag
friss
korianderzöld, aprítva
(Süthettem volna serpenyőben is, de egyszerre nem fért volna bele a gomba és
mivel a sütőm épp meleg volt, hát kihasználtam)
Egy serpenyőben felhevítek 1 evőkanál olívaolajat, és roppanósra sütök rajta
egy félholdra szeletelt lilahagymát. Hozzákeverem a friss gyömbért, zúzott
fokhagymát és vékony csíkokra vágott piros paprikát, megszórom chili pehellyel, megspriccelem pár csepp ecettel, majd elkeverem az
egészet a sütőből kivett sült gombával. 2-3 percig hagyom összeérni az ízeket,
majd tányérra szedem, megszórom pirított szezámmaggal és aprított
korianderzölddel. Mennyei!