2019. május 30.

Könyvajánló: Erdők-mezők gombáiGyerekkoromban sokat gombásztunk a szüleimmel a mezőségen. Mostanság – mivel kevés gombát ismerek fel nagy biztonsággal - leginkább tavasszal szedünk kucsmagombát, így nagyon örültem a Cser Kiadó gondozásában megjelent gyakorlatias útmutatónak, az Erdők-mezők gombái könyvnek, mely a Magyarországon megtalálható, feltűnő, elsősorban közepes és nagy termetű fajokat mutatja be, amelyekkel az erdőt, mezőt járva gyakran találkozhatunk. Valamennyi étkezési szempontból fontos gomba és mérgező párja is szerepel a könyvben, továbbá megtalálható a hivatásos szakellenőri tanfolyamokon oktatott összes gombafaj is. 

555 gombafaj kerül ismertetésre, ebből 371 színes felvételen is. A gombákat természetes élőhelyükön, a lényeges bélyegeket kiemelve, gyönyörű fotókkal illusztrálva mutatja be a könyv, melynek belső borítóján rajzos, szemléletes ábrák könnyítik meg a gombafajok beazonosítását, a legfontosabb gombacsoportok elkülönítését. 

Az egyes gombafajok leírása tömör és lényegre törő. Határozás szempontjából a legfontosabb tulajdonságokat vastag betűvel kerültek kiemelésre. A leírások melletti ikonok egyértelműen jelzik a gombák étkezési értékét, gyógyhatását, árusíthatóságát, védettségét, előfordulási helyét és idejét. Külön ikonnal hívják fel a figyelmet a hasonló gombafajok oldalszámára.

A könyv mindazoknak ajánlott, akik kedvet éreznek a hazai gombafajok alapos, biztos megismeréséhez. Valamennyi gombagyűjtő és természetjáró fontos, és praktikus segédeszköze.

Kedvezményesen itt lehet megvásárolni a könyvet.

Locsmándi Csaba Vasas Gizella -Erdők-mezők gombái
Cser Kiadó, 2019
396 oldal
4495.-Ft