Útravalónak,
tízórainak, irodai ebédnek, vagy - mint a képen – felszeletelve remek
vendégváró. A tölteléke lehet bármi, amit szeretünk. Kenhetjük majonézzel,
avokádókrémmel, vagy hummusszal, tehetünk bele reszelt, vagy szeletelt sajtot,
felvágottat vagy maradék sültet, zöld salátát, vagy egyéb zöldséget.
A tortillát készíthetjük házilag, vagy vehetjük készen (én mindig tartok itthon egy csomaggal, jól jön, ha elfogy a kenyér, vagy azonnal pizzát ennénk).
A mostani változatba zöldfűszeres túró (cottage cheese) és finom pulykasonka került.
A tortillát készíthetjük házilag, vagy vehetjük készen (én mindig tartok itthon egy csomaggal, jól jön, ha elfogy a kenyér, vagy azonnal pizzát ennénk).
A mostani változatba zöldfűszeres túró (cottage cheese) és finom pulykasonka került.
Hozzávalók
fejenként:
1 tortilla lap
zöldfűszeres cottage cheese
újhagyma zöldje
pulykasonka
kaliforniai paprika, csíkokra vágva
A tortillalapot megkenem a túrókrémmel, megszórom a felszeletelt újhagyma zöldjével, betakarom pulykasonka szeletekkel, ezekre helyezek egy sor kaliforniai paprikát csíkokra vágva és szorosan feltekerem. Frissentartó fóliába csomagolom és hagyom a hűtőben egy órát, hogy összeérjenek az ízek, majd bedobom az úti csomagba, vagy - ha vendégvárónak szánom - ujjnyi vastagra felszeletelem és tálra rendezve kínálom. Jó kis partykaja.
1 tortilla lap
zöldfűszeres cottage cheese
újhagyma zöldje
pulykasonka
kaliforniai paprika, csíkokra vágva
A tortillalapot megkenem a túrókrémmel, megszórom a felszeletelt újhagyma zöldjével, betakarom pulykasonka szeletekkel, ezekre helyezek egy sor kaliforniai paprikát csíkokra vágva és szorosan feltekerem. Frissentartó fóliába csomagolom és hagyom a hűtőben egy órát, hogy összeérjenek az ízek, majd bedobom az úti csomagba, vagy - ha vendégvárónak szánom - ujjnyi vastagra felszeletelem és tálra rendezve kínálom. Jó kis partykaja.
A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.