2019. május 29.

Pulykasonkás tortilla tekercs (wrap)Útravalónak, tízórainak, irodai ebédnek, vagy - mint a képen – felszeletelve remek vendégváró. A tölteléke lehet bármi, amit szeretünk. Kenhetjük majonézzel, avokádókrémmel, vagy hummusszal, tehetünk bele reszelt, vagy szeletelt sajtot, felvágottat vagy maradék sültet, zöld salátát, vagy egyéb zöldséget.
A tortillát készíthetjük házilag, vagy vehetjük készen (én mindig tartok itthon egy csomaggal, jól jön, ha elfogy a kenyér, vagy azonnal pizzát ennénk).
A mostani változatba zöldfűszeres túró (cottage cheese) és finom pulykasonka került.

Hozzávalók fejenként:
1 tortilla lap
zöldfűszeres cottage cheese
újhagyma zöldje
pulykasonka
kaliforniai paprika, csíkokra vágva

A tortillalapot megkenem a túrókrémmel, megszórom a felszeletelt újhagyma zöldjével, betakarom pulykasonka szeletekkel, ezekre helyezek egy sor kaliforniai paprikát csíkokra vágva és szorosan feltekerem. Frissentartó fóliába csomagolom és hagyom a hűtőben egy órát, hogy összeérjenek az ízek, majd bedobom az úti csomagba, vagy - ha vendégvárónak szánom - ujjnyi vastagra felszeletelem és tálra rendezve kínálom. Jó kis partykaja.

A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.