Kicsit
retro, de igazán finom ebédünk volt ez a töltött pulykacomb. Érdemes jól olvadó
sajtot, meg füstölt sonkát tekerni bele, a sülés közbeni kiszáradástól pedig
baconnal megvédeni a hústekercset.
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
egy
pulyka felső combfilé
só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
6-8
szelet jól olvadó sajt
4-6 szelet füstölt (fekete erdei) sonka
6 szelet füstölt bacon
1 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
4-6 szelet füstölt (fekete erdei) sonka
6 szelet füstölt bacon
1 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1
fej hagyma
pár
gerezd fokhagyma
A
pulykacomb filét könyvszerűen szétnyitom és finoman kiklopfolom, a lehető
legnagyobb téglalapot nyerve belőle, igyekezve, hogy nagyjából mindenütt
egyforma vastag legyen. Sózom, borsozom és ráterítem a sajtszeletek felét, majd
a sonka szeleteket és ezekre fektetem a maradék sajtszeleteket. Feltekerem,
beburkolom a bacon szeletekkel, és sütőtálba teszem. Meglocsolom olívaolajjal,
aláöntöm a bort és mellédobom a hámozott, negyedelt hagymát és a fokhagyma gerezdeket.
Alufóliával letakarom és betolom a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, ahol
45-50 percig sütöm. Ha már puha a hús, leveszem a fóliát és a szaftjával
locsolgatva, grill alatt pirosra sütöm. Tálalás előtt hagyom legalább 10 percet
pihenni a húst, majd vastagabbra szeletelve, friss salátával tálalom.
A bejegyzést a Magyar
Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi
Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.
Ha tetszett a bejegyzés és
megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted.
Instagramon is követhetsz.