2019. május 22.

Sonkával-sajttal töltött pulykacomb tekercs



Kicsit retro, de igazán finom ebédünk volt ez a töltött pulykacomb. Érdemes jól olvadó sajtot, meg füstölt sonkát tekerni bele, a sülés közbeni kiszáradástól pedig baconnal megvédeni a hústekercset.

Hozzávalók 2-3 adaghoz:
egy pulyka felső combfilé
só és frissen őrölt bors, ízlés szerint
6-8 szelet jól olvadó sajt
4-6 szelet füstölt (fekete erdei) sonka
6 szelet füstölt bacon
1 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 fej hagyma
pár gerezd fokhagyma

A pulykacomb filét könyvszerűen szétnyitom és finoman kiklopfolom, a lehető legnagyobb téglalapot nyerve belőle, igyekezve, hogy nagyjából mindenütt egyforma vastag legyen. Sózom, borsozom és ráterítem a sajtszeletek felét, majd a sonka szeleteket és ezekre fektetem a maradék sajtszeleteket. Feltekerem, beburkolom a bacon szeletekkel, és sütőtálba teszem. Meglocsolom olívaolajjal, aláöntöm a bort és mellédobom a hámozott, negyedelt hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Alufóliával letakarom és betolom a 200 Celsius-fokra előmelegített sütőbe, ahol 45-50 percig sütöm. Ha már puha a hús, leveszem a fóliát és a szaftjával locsolgatva, grill alatt pirosra sütöm. Tálalás előtt hagyom legalább 10 percet pihenni a húst, majd vastagabbra szeletelve, friss salátával tálalom.



A bejegyzést a Magyar Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.


Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz.