Kedvenc
ételeimet megpróbálom a lehető legdiétásabban elkészíteni. A napokban főztem
ezt az egyszerű, ám annál finomabb spárga krémlevest, aminek egy adagja alig
több, mint 100 kcal és került bele a gyönyörű Violetta fajtájú spárgából is.
Hozzávalók
2 adaghoz:
500
g zöld/lila spárga (tisztítva mérve)
1
evőkanál (10 g) olívaolaj
60
g aprított vöröshagyma
só
és frissen őrölt bors, ízlés szerint
kb.
350 ml víz, vagy zöldség alaplé
pár csepp frissen facsart citromlé
pár szál friss petrezselyem és snidling virág a tálaláshoz
pár csepp frissen facsart citromlé
pár szál friss petrezselyem és snidling virág a tálaláshoz
A
spárga kemény végét egyszerűen lepattintom, ott fog eltörni, ahol már nem fás.
Megmosom, lecsepegtetem, majd 1-2 cm-es darabokra vágom, és a rügyet
félreteszem a tálaláshoz, levesbetétnek. Az apróra vágott hagymát üvegesre
dinsztelem az olívaolajon, majd hozzáadom a spárgát, vízzel (vagy zöldség
alaplével) felöntöm, úgy hogy épp ellepje. Fűszerezem sóval, borssal és fedő
alatt puhára párolom. Botmixerrel pürésítem, megkóstolom, igazítok az ízén pár
csepp frissen facsart citromlével, és ha kell, sóval, borssal. A zsenge nyers
rügyekkel, friss petrezselyem zölddel és snidling virággal díszítve tálalom.