Egy
újabb reggelire/tízóraira bevethető kenhető krém, amit abból dobtam össze, amit
a hűtőben találtam. Nem egy kalóriaszegény darab, de isteni finom és igazán laktató.
Majd azzal tompítom a kalóriatartalma miatti lelkiismeret-furdalást, hogy
kenyér/pirítós helyett puffasztott rizsszeletre/abonett-szerűre kenem,
és olyan napra időzítem, amikor ledolgozom a konditeremben, vagy az uszodában J
Hozzávalók:
Hozzávalók:
6
főtt tojás
15 dkg (házi) füstölt kolbász (ne legyen túl száraz)
15 dkg (házi) füstölt kolbász (ne legyen túl száraz)
25
dkg ricotta
1
evőkanál (nálam házi) tormás magos mustár
2-3
evőkanál tejföl
1-2
evőkanál majonéz (opcionális, nálam épp árválkodott a hűtőben, hát
elhasználtam)
1 fej lilahagyma
1 fej lilahagyma
3-4
db apró savanyú uborka
nagy
csipet morzsolt oregánó
frissen
őrölt bors, ízlés szerint
A
keményre főtt tojást megpucolom, a kolbászt, savanyú uborkát és lilahagymát felkockázom.
Minden hozzávalót késes robotgéppel összedolgozok, és ha szükséges, tejföllel
állítom be az állagát kellemesen kenhetőre. Sózást nekem nem igényelt, akinek
nem elég sós, sózza.
Puffasztott rizsszeletre/abonettre, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve kínálom.
Puffasztott rizsszeletre/abonettre, friss kenyérre, vagy pirítósra kenve kínálom.
Ha tetszett a
bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook
oldalát, ITT megteheted.
Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.