A
francia klasszikus, a hercegnő burgonya (pomme de terre duchesse) az egyik
legelegánsabb köret, amivel lehet villantani a vendégek előtt, pedig az
elkészítése nem ördöngösség. Az én változatom vaj helyett mascarponéval készült,
íze gazdag és ellenállhatatlan.
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg burgonya
Hozzávalók 4 adaghoz:
50 dkg burgonya
15
dkg mascarpone
1/2
tk frissen őrölt szerecsendió
2
csipet fehérbors
1
dl tejszín
só
2
db tojás sárgája
1
ek olvasztott vaj
Egy
edényben puhára főzöm a meghámozott, kockára vágott burgonyát. Leszűröm, majd
hagyom kicsit szikkadni. Krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom a mascarponét, a
reszelt szerecsendiót, a fehérborsot és a tejszínt, majd kézi robotgéppel
alaposan összedolgozom a masszát, hogy habos, légies, krémes legyen. Hozzáadom a
tojássárgáját, azzal is jól elkeverem, majd habzsákba töltöm a masszát és egy
csillag alakú nyomóformával dió nagyságú halmokat nyomok sütőpapírral bélelt
tepsire. A halmok tetejét megkenem olvasztott vajjal, majd 220 fokos sütőben kb.
10-12 percig, illetve addig sütöm, míg szép aranybarna árnyalatot nem kap. Sült
húsokat körítek vele.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.