Az
utóbbi jó pár évhez képest első alkalommal sikerült igazán távol tartanom magam
az internettől és az összes közösségi médiától Karácsony idejére. Bevallom, nem
hiányzott. Hazajöttek a lányaink, új lakásba költöztünk és az egymásra figyelés
sokkal fontosabb volt attól, hogy megmutassam, mit főztem, hogy díszítettem…
pedig megfőztem eddigi életem legfinomabb töltött káposztáját, életem első
vegán töltött káposztáját, készítettem isteni asztalt paradicsomos bab kencét, és
ettünk finomabbnál-finomabb (vegán) fogásokat, melyeket majd újra készítek,
hogy le is tudjam fotózni ahhoz, hogy felkerüljenek a blogra. Karácsony után
ettük ezt a hedonista caprese salátát, mely amilyen egyszerű, olyan finom. Nem csak
Szilveszter előtt.
Hozzávalók:
1 csomag mini mozzarella golyó
2 teáskanál (házi) bazsalikom pesto
8 szem koktélparadicsom (a nagyobbacska fajtából)
4 szelet füstölt bacon
friss bazsalikom
pár csepp olívaolaj
1 csomag mini mozzarella golyó
2 teáskanál (házi) bazsalikom pesto
8 szem koktélparadicsom (a nagyobbacska fajtából)
4 szelet füstölt bacon
friss bazsalikom
pár csepp olívaolaj
A
paradicsomokat megmosom, körbetekerem a füstölt bacon szeletekkel és megsütöm.
A lecsöpögtetett mini mozzarella golyókat összeforgatom a (házi) bazsalikom
pestóval, majd tálra rendezem a sült baconos koktél paradicsommal és friss
bazsalikom levelekkel. Jéghideg, száraz pezsgőt, vagy proseccot, meg gyökérkenyeret
(ciabatta szeleteket) kínálok hozzá.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.