2018. december 28.

Hedonista caprese salátaAz utóbbi jó pár évhez képest első alkalommal sikerült igazán távol tartanom magam az internettől és az összes közösségi médiától Karácsony idejére. Bevallom, nem hiányzott. Hazajöttek a lányaink, új lakásba költöztünk és az egymásra figyelés sokkal fontosabb volt attól, hogy megmutassam, mit főztem, hogy díszítettem… pedig megfőztem eddigi életem legfinomabb töltött káposztáját, életem első vegán töltött káposztáját, készítettem isteni asztalt paradicsomos bab kencét, és ettünk finomabbnál-finomabb (vegán) fogásokat, melyeket majd újra készítek, hogy le is tudjam fotózni ahhoz, hogy felkerüljenek a blogra. Karácsony után ettük ezt a hedonista caprese salátát, mely amilyen egyszerű, olyan finom. Nem csak Szilveszter előtt.

Hozzávalók:
1 csomag mini mozzarella golyó
2 teáskanál (házi) bazsalikom pesto
8 szem koktélparadicsom (a nagyobbacska fajtából)
4 szelet füstölt bacon
friss bazsalikom
pár csepp olívaolaj

A paradicsomokat megmosom, körbetekerem a füstölt bacon szeletekkel és megsütöm. A lecsöpögtetett mini mozzarella golyókat összeforgatom a (házi) bazsalikom pestóval, majd tálra rendezem a sült baconos koktél paradicsommal és friss bazsalikom levelekkel. Jéghideg, száraz pezsgőt, vagy proseccot, meg gyökérkenyeret (ciabatta szeleteket) kínálok hozzá.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.