Nincs
Szilveszter pogácsa nélkül, ugye? Ezzel a ricottás pogácsával köszönök el az óévtől.
Az év vége igen zsúfolt volt, új lakásba költöztünk, birtokba vettem új
konyhámat, de erről mesélek majd jövőre J
Mindenkinek, ki erre jár olyan évet kívánok, amilyet csak szeretne, magamnak legalább olyat, mint a 2018-as volt! BÚÉK!
Mindenkinek, ki erre jár olyan évet kívánok, amilyet csak szeretne, magamnak legalább olyat, mint a 2018-as volt! BÚÉK!
Hozzávalók:
330
g ricotta
300
g kacsazsír (vagy 330 g vaj)
330
g teljes kiőrlésű tönköly liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
1
csokor snidling, finomra aprítva
2
gerezd fokhagyma, reszelve (opcionális, de igen jó ízű lesz tőle a pogácsa)
25
g só
1
tojás + szezámmag a tetejére
A
sütőt előmelegítem 200 fokra.
Az
alapanyagokat jól összedolgozom, a tésztát lisztezett felületen másfél cm vastagra
nyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire
sorakoztatom, a szaggatás utáni maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és
kiszaggatom, mindaddig, míg el nem fogy. Megkenem a pogácsák tetejét a felvert
tojással, megszórom szezámmaggal (mákkal, lenmaggal, vagy amivel tetszik) és
20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm. Ha nem nyújtom túl vékonyra, szép magas
pogácsáim lesznek. Langyosan a legfinomabbak.
Fenti
adagból 5 cm átmérőjű kiszúróval 50 db kis pogácsa lett.
A
bejegyzést a Szarvasi
Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook
oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.