2018. december 31.

Teljes kiőrlésű ricottás pogácsa



Nincs Szilveszter pogácsa nélkül, ugye? Ezzel a ricottás pogácsával köszönök el az óévtől. Az év vége igen zsúfolt volt, új lakásba költöztünk, birtokba vettem új konyhámat, de erről mesélek majd jövőre J
Mindenkinek, ki erre jár olyan évet kívánok, amilyet csak szeretne, magamnak legalább olyat, mint a 2018-as volt! BÚÉK!

Hozzávalók:
330 g ricotta
300 g kacsazsír (vagy 330 g vaj)
330 g teljes kiőrlésű tönköly liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
1 csokor snidling, finomra aprítva
2 gerezd fokhagyma, reszelve (opcionális, de igen jó ízű lesz tőle a pogácsa)
25 g só
1 tojás + szezámmag a tetejére

A sütőt előmelegítem 200 fokra.
Az alapanyagokat jól összedolgozom, a tésztát lisztezett felületen másfél cm vastagra nyújtom és pogácsa szaggatóval kiszaggatom. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatom, a szaggatás utáni maradék tésztát újra összegyúrom, kinyújtom és kiszaggatom, mindaddig, míg el nem fogy. Megkenem a pogácsák tetejét a felvert tojással, megszórom szezámmaggal (mákkal, lenmaggal, vagy amivel tetszik) és 20-25 perc alatt aranyszínűre sütöm. Ha nem nyújtom túl vékonyra, szép magas pogácsáim lesznek. Langyosan a legfinomabbak.

Fenti adagból 5 cm átmérőjű kiszúróval 50 db kis pogácsa lett.

A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.