2019. január 29.

Új év, új lakás, új élet

 az új konyhám, még használatbavétel előtt :-)

A tavalyi év utolsó harmada azzal telt, hogy osztottunk-szoroztunk és mértünk. Bútorokat terveztünk, konyhagépeket választottunk, majd Karácsony előtt beköltöztünk álmaink lakásába. Az előzőben 27 évig éltünk és már évek óta úgy éreztem, hogy agyonnyomnak a tárgyak. Tudom, leginkább én tehetek róla (meg a gyűjtő szenvedélyem), hogy hagytam őket elszaporodni, de alig az utolsó két évben kezdtem megtanulni elengedni őket és egy-egy nagy selejtezés után fellélegeztem… 

Untam már a bútorainkat is (amiket nem lett volna egyszerű lecserélni, mert beépített, az adott helyre készültek és amúgy jó állapotúak voltak), untam már a 27 éve használt étkészletünk, az ágyneműket, a törölközőket meg még sok mást is, így igazán hálás vagyok a sorsnak, hogy volt lehetőségünk olyan életteret kialakítani az új lakásban, ami most igazán kedvünkre való és maximálisan funkcionális, kompromisszumok nélkül.

Ha nem lenne munkám amit imádok, biztosan belevágnék egy olyan vállalkozásba, ami tanácsadással foglalkozik olyanok részére, akik nulláról akarnak berendezni egy lakást. Nagy segítség lett volna, ha valakinek elmondom, mire van szükségem, mik az elvárásaim és az illető megkeresi nekem az optimális megoldást arra, amit szeretnék. Rengeteg időt töltöttem el azzal, hogy kiválasszam, melyik lenne számomra a legmegfelelőbb sütő, mosogatógép, főzőlap, páraelszívó, porszívó, ágymatrac, stb., összehasonlítsam a paramétereket és kiválasszam a számunkra legjobb ár-érték arányút.
Bár volt lakberendező segítségem, de a konyhabútort, gardróbszekrényt és hálószoba bútort mégiscsak én terveztem, úgy méretezve, hogy most végre tudtam, minek, hol lesz a helye és melyik polcon-fiókban-rekeszben mit akarok majd tárolni.

 Sok mindent kézbe akartam venni, hogy eldöntsem, akarom-e, de sok mindent a neten rendeltem meg. Tudtátok, hogy van már olyan weboldal, amely rengeteg lakberendezési webshop ajánlatait gyűjtötte egybe? A favi.hu-n egyszerűen, átlátható módon lehet válogatni bútorokat, dekorációkat, lakás textileket konyhába, fürdőbe, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, dolgozószobába, vagy akár a kertbe, teraszra. Állandóan kínálnak kedvezményeket, felhasználó-barát a kereső rendszerük és végre nem kell külön-külön felkeresnem a különböző lakberendezési webshopokat, hanem egy oldalon megtalálok mindent, amire szükségem lehet. Nagy hasznát vettem, amikor különlegesebb mintájú ágyneműt, vagy konyhai apróságokat kerestem. Találtam ott olyan dohányzóasztalt, aminek az asztallapja emelhető, kihajtható és kényelmes munkaasztal lesz belőle, de igazán különleges lámpákat, meg sok minden mást is, a mosdó kagylótól a kincses ládáig.

A nagy munkákon és költözésen túl élvezzük azt, hogy már nem kell a második emeletre mászni a bevásárló szatyrokkal és alig várjuk, hogy kitavaszodjon, és reggelente a teraszon kávézhassunk, a fűszerkertünkbe gyönyörködve. Új év, új lakás, új élet! 

A bejegyzést a favi.hu szponzorálta.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.