Szép
pulyka medalion volt a baromfi hentesemnél, vettem pár nagyobb szeletet és
megtöltöttem sült paprikával, majd feltekertem és megsütöttem.
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 nagyobb pulyka medalion (mellből)
1 piros kaliforniai paprika
Hozzávalók 2 adaghoz:
2 nagyobb pulyka medalion (mellből)
1 piros kaliforniai paprika
2
gerezd fokhagyma, zúzva, vagy reszelve
só, frissen őrölt bors
1 ek olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1 ek olívaolaj
fél
dl száraz bor (rozé, vagy fehérbor)
A
paprika héjat hólyagosra, koromfeketére sütöm a grillrácson. A nyílt tűztől
valami fenséges plusz ízt kap, de szabadtéri grillezés hiányában sütőben, grill
fokozaton, vagy egy fém platnin, a kályhán lehet megsütni. Régi fajta
villanytűzhelynél a paprika mehet egyenesen a melegedő fémlapra, a kerámialapos
tűzhely erre nem igazán alkalmas. Indukciós lapon öntöttvas grillserpenyőben
végezhető el a művelet, de csak akkor fogjunk hozzá, ha jó a szagelszívónk,
mert némi füsttel járhat a sütés…
Ha
megsült, azonnal egy edénybe teszem és lefedem, pár perc alatt a saját maga
melegében dunsztolódik, a héja meg könnyen lejön. Pár perc pihentetés után megszabadítom
a héjától, a húsát csíkokra vágom, a levét felfogom (majd felhasználom a hús
sütésekor) a magházát kidobom.
A
pulyka medalionokat enyhén klopfolom, mindkét oldalukat sózom-borsozom, megszórom
a zúzott fokhagymával. A szeletek közepére halmozom a sült paprika csíkokat és
feltekerem, majd konyhai madzaggal körbekötözöm.
Felforrósított
serpenyőben, egy evőkanál olívaolajon körbepirítom a tekercseket, majd
hozzáadom a sült paprika levét, fél deci (rozé) bort és fedő alatt, takaréklángon,
20-25 perc alatt megsütöm. Pár perc pihentetés után felszeletelve tálalom. Töltött
gomba volt a körete.
A
bejegyzést a Magyar
Pulykaszövetség és a Magyar Baromfi
Terméktanács szponzorálta, köszönet érte.
Ha
tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog
facebook oldalát, ITT
megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában
ott sokkal aktívabb vagyok.