2018. szeptember 27.

Ricottás cukkini ravioli


Gyakran eszünk cukkini spagettit (amit friss, zsenge cukkiniból készítek zöldségspirálozóval), ideje volt a cukkinit másképp is bevetni tészta helyett. Most fűszeres ricotta krémet csomagoltam leheletvékony cukkini szeletekbe, olyanok lettek kis csomagocskáim, mint a raviolik. Házi paradicsomszósz ágyon, olívaolajjal meglocsolva, egyszemélyes tálkákban sütöttem össze néhány szem koktélparadicsommal, a jó kis szaftot friss kenyérrel tunkoltuk ki. Soha rosszabb vacsorát!

Hozzávalók 4 adaghoz:
3 zsenge, saláta cukkini
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, zúzva
250 g ricotta
kis csokor friss bazsalikom
pár szem koktélparadicsom
10 g  frissen reszelt parmezán

Zöldséghámozóval, vagy mandolinnal (nem a hangszer, a konyhai szeletelő J ) a cukkínikből vékony szeleteket vágok. Konyhai papírtörlőre sorakoztatom őket és lazán megsózom (ettől rugalmasak és hajlékonyak lesznek), majd békén hagyom, míg elkészítem a fűszeres ricotta krémet. A ricottához keverem a reszelt füstölt mozzarellát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot, enyhén sózom, borsozom.
A cukkini szeletekről leitatom a nedvességet és kettesével egymásra keresztbe helyezem, majd mindegyik kereszt közepébe teszek 1 kanál fűszeres ricotta keveréket. Behajtom a csíkok végeit a ricottakeverék fölé, hogy kis "raviolikat" kapjak. Az egyszemélyes sütőtálkáim aljába teszek 2-3 kanál házi paradicsomszószt, erre fektetem a cukkini raviolikat, köréjük teszem az apró koktélparadicsom szemeket, meg a maradék cukkinit felszeletelve. Meglocsolom pár csepp olívaolajjal, megszórom frissen reszelt parmezánnal, tekerek rá pici borsot és betolom a 220 ° C-ra előmelegített sütőbe úgy 20 percre. 
Tálalás előtt körülbelül 5 percig hűlni hagyom, közben megszórom friss zöldfűszerrel (aprított bazsalikom,, kakukkfű, vagy petrezselyem)

Innen az ötlet.


A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.

Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.