Gyakran eszünk cukkini spagettit (amit friss, zsenge cukkiniból készítek zöldségspirálozóval), ideje volt a cukkinit másképp is bevetni tészta helyett. Most fűszeres ricotta krémet csomagoltam leheletvékony cukkini szeletekbe, olyanok lettek kis csomagocskáim, mint a raviolik. Házi paradicsomszósz ágyon, olívaolajjal meglocsolva, egyszemélyes tálkákban sütöttem össze néhány szem koktélparadicsommal, a jó kis szaftot friss kenyérrel tunkoltuk ki. Soha rosszabb vacsorát!
Hozzávalók
4 adaghoz:
3 zsenge,
saláta cukkini
1 evőkanál
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma, zúzva
250
g ricotta
kis
csokor friss bazsalikom
pár
szem koktélparadicsom
50
g füstölt pizza mozzarella, reszelve
10
g frissen reszelt parmezán
Zöldséghámozóval,
vagy mandolinnal (nem a hangszer, a konyhai szeletelő J ) a cukkínikből vékony
szeleteket vágok. Konyhai papírtörlőre sorakoztatom őket és lazán megsózom (ettől
rugalmasak és hajlékonyak lesznek), majd békén hagyom, míg elkészítem a
fűszeres ricotta krémet. A ricottához keverem a reszelt füstölt
mozzarellát, a zúzott fokhagymát és az apróra vágott bazsalikomot, enyhén
sózom, borsozom.
A
cukkini szeletekről leitatom a nedvességet és kettesével egymásra keresztbe
helyezem, majd mindegyik kereszt közepébe teszek 1 kanál fűszeres ricotta
keveréket. Behajtom a csíkok végeit a ricottakeverék fölé, hogy kis "raviolikat"
kapjak. Az egyszemélyes sütőtálkáim aljába teszek 2-3 kanál házi
paradicsomszószt, erre fektetem a cukkini raviolikat, köréjük teszem az apró
koktélparadicsom szemeket, meg a maradék cukkinit felszeletelve. Meglocsolom
pár csepp olívaolajjal, megszórom frissen reszelt parmezánnal, tekerek rá pici
borsot és betolom a 220 ° C-ra előmelegített sütőbe úgy 20 percre.
Tálalás
előtt körülbelül 5 percig hűlni hagyom, közben megszórom friss zöldfűszerrel
(aprított bazsalikom,, kakukkfű, vagy petrezselyem)
A bejegyzést a Szarvasi Mozzarella Kft szponzorálta, köszönet érte.
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.