Hozzávalók:
1 adag készre nyújtott pitetészta*
250 g mascarpone
5 tojás
cukor, vagy egyéb édesítőszer, ízlés szerint (én inkasweet steviával sütöttem)
kis kanál őrölt fahéj
3-4 db alma
A készre nyújtott tésztát sütőpapírral együtt egy
piteformába (ennek hiányában egy sütőben is használható serpenyőbe, vagy egyéb, nem túl magas peremű
edénybe) teszem és 10 percig, 180 fokra előmelegített sütőben vakon elősütöm.
Közben felverem a tojásokat, elkeverem a tojásmasszába a mascarponét, az
édesítőszert (vagy cukrot) és a fahéjat.
Az almákat meghámozom, kimagozom, majd gerezdekre vágom.
A mascarponés tojásmasszát az elősütött tésztára öntöm, majd körberakom az almagerezdekkel és visszateszem a tortát a sütőbe 25-30 percre. Langyosan, vagy kihűlve, ízlés szerint porcukrozva, őrölt fahéjjal megszórva, szeletelve tálalom.
Mint a képen is látszik, nekem jól csúszott mellé az Aperol spritz J
A mascarponés tojásmasszát az elősütött tésztára öntöm, majd körberakom az almagerezdekkel és visszateszem a tortát a sütőbe 25-30 percre. Langyosan, vagy kihűlve, ízlés szerint porcukrozva, őrölt fahéjjal megszórva, szeletelve tálalom.
Mint a képen is látszik, nekem jól csúszott mellé az Aperol spritz J
*A pitetészta (pâte brisée) hozzávalói egy normál méretű piteformához:
180 g vaj
20 g cukor
250 g liszt
1 tojás
csipet só
1 ek víz
20 g cukor
250 g liszt
1 tojás
csipet só
1 ek víz
Ha tetszett a bejegyzés és megosztod, megköszönöm. Ha még nem lájkoltad a blog facebook oldalát, ITT megteheted. Instagramon is követhetsz, mostanában ott sokkal aktívabb vagyok.